Türkiye’den burslu öğrenciler Köln Konsolosluğu’nda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den burslu öğrenciler Köln Konsolosluğu’nda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2022 11:24

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’nca yurt dışı öğrenim bursu alan Kuzey Ren Vestfalya eyaleti bölgesindeki öğrenciler Köln Konsolosluğu’nda bir araya geldi. Toplantıya yaklaşık 16 master, doktora ve yüksek lisans öğrencisi katıldı. 

Haberin Devamı

KÖLN eğitim ataşesi Dr. Muhterem Dilbirliği Türkiye’den Almanya’ya burslu gelen öğrencilerle tek tek tanışarak sıkıntılarının olup olmadığını sordu. Köln Konsolosluğu eğitim ataşesi Muhterem Dilbirliği yapılan çalışma hakkında basın mensuplarına şu bilgileri verdi: “1406 sayılı kanun kapsamında yurt dışında öğrenim görmek için Türkiye’den gönderilen bursiyer öğrencilerimiz ile toplantı yaptık. Bu gün buraya gelen öğrencilerimiz Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) üniverstelerinde öğrenimlerine devam ediyorlar. Bir kısmı yüksek lisans öğrencisi bir kısmı doktorasına başlamış bir kısmı bitirmek üzere. Bu öğrencilerin geri dönüşleri ya üniversteye ya da devlet kurumlarına gerçekleşecek. Devletimiz bu öğrencilere 1600-1700 euro civarında bir burs ücreti veriyor. Tabii bu öğrenciler 1406 No’lu sınavla özel olarak seçiliyorlar. Burada edinmiş oldukları akademik tecrübeleri Türkiye’deki akademik bilim camiasına aktaracaklar. Bizler de bu anlamda Köln Konsolosluğu olarak bu öğrencilerimizi takip ediyoruz onlara danışmanlık hizmeti veriyoruz. Türkiye’den gelen öğrencilerin pek çoğunun buradaki üniversitelerde de notlarının çok iyi olduğunu fark ettim doğrusu bu da bizi çok sevindirdi. Köln Konsolosluğu olarak sorunlarıyla ilgileniyoruz. MEB Yurt Dışı Yüksek Öğrenim Genel Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Bu gün de Türkiye’den telekonferans sistemiyle Tuğba Korkmaz hanımefendi programa dahil oldu. Ankara’dan yine MEB şube müdürleri ve daire başkanları arkadaşların sorunlarını dinlediler. Öğrenim hayatında karşılaştıkları sorunları zorlukları bire bir yerinde müdahalelerle çözüp bir an önce eğitimlerini tamamlayarak ülkemize Türkiye’ye dönmelerini sağlayacağız.”

Türkiye’den burslu öğrenciler Köln Konsolosluğu’nda buluştu
HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER
Programda bu tip çalışmalar için sürekli bir araya gelme kararı alındı. Tek tek bursiyerlerle ilgilenen Köln eğitim ateşesi, sadece eğitim değil oturumdan barınmaya kadar özel sorunu olanların kendisini çekinmeden arayabileceklerini ifade etti. Toplantı sonunda akademik kariyer yapmak için Türkiye’den gelen öğrenciler Köln Konsolosluğu girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!