Türkiye’deki yatırım fırsatlarını Berlin’de anlatacaklar

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’deki yatırım fırsatlarını Berlin’de anlatacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2023 10:17

İstanbul’da 7’ncisi düzenlenecek İstanbul Ekonomi Zirvesi, bu yıl 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Berlin’de ‘Avrupalı Şirketler için Türkiye’deki Yatırım Fırsatları’ temasıyla başlayacak, 8-9 Aralık’ta ise ‘Sürdürülebilir Yaşam ve Akıllı Şehirler’ temasıyla İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

İSTANBUL Ekonomi Zirvesi’ne ilişkin basın toplantısı Çırağan Sarayı’nda düzenlendi. Toplantıya, İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer ile İstanbul Ekonomi Zirvesi yönetim kurulu ve icra kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Değer, zirvenin ilk kez yurt dışında gerçekleştirileceğini belirterek, Berlin’deki etkinliğe Türkiye’den Türk Hava Yolları’nın özel uçağı ile 150 iş insanının katılacağını belirtti. Zirve, 28 Eylül-1 Ekim’de Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği himayesinde, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) iş birliği ile Almanya’da yapılacak ve Avrupa’da faaliyet gösteren şirketlere Türkiye’deki yatırım fırsatları anlatılacak. İstanbul’da gerçekleştirilecek bu yılki zirve ise ‘Sürdürülebilir Yaşam ve Akıllı Şehirler’ ana teması etrafında şekillenecek. Zirve kapsamında, sürdürülebilir kalkınma, dijital dönüşüm, yenilik, gelişmekte olan pazarlar, sağlık, otomotiv, turizm, gıda, uluslararası ticaret ve sürdürülebilir yaşam konularında 12 farklı panel düzenlenecek.

Haberin Devamı

‘DAHA İYİ BİR ÜLKE BIRAKACAĞIZ’
İcra Kurulu Başkanı Değer, “2015-2030 için hedefler var. Dünyada bazı ülkeler bu hedefi yakalamış gibi gözüküyor. Bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri ne kadar zor görev bekliyor. 2030 yılında dünyanın bu hedefleri yakalaması imkânsız gözüküyor, bir yandan barıştan bahsediyoruz bir yandan savaşlar devam ediyor. Ancak biz ülkemiz ve dünya için güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bugün dünden daha fazla bir arada durma zorunluluğumuz var. Başka bir Türkiye yok. El ele vereceğiz, aydınlık yarınlara, bizden sonraki kuşaklara daha iyi bir ülke bırakacağız. Beraber durursak çözemeyeceğimiz bir şey yok” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!