Türkiye’deki sağlık sektörü, dünyada önemli bir konumda

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’deki sağlık sektörü, dünyada önemli bir konumda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2023 13:22

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Diş Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı 2-3 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’den 60 hastane ve sağlık kuruluşunun katıldığı fuar, Türkiye’nin sağlık sektöründeki uzmanlığı, yüksek teknoloji kapasitesi, tedavi kolaylığı ve yüksek standartlardaki sağlık müdahale becerisinin Hollanda ve Avrupa kamuoyuna tanıtılmasını hedefliyor. Fuarda, Türkiye’nin sağlık sektöründeki gücü ve potansiyeli vurgulanırken, Hollanda ve Avrupa’dan gelen ziyaretçilere Türkiye’nin sağlık turizmi olanakları sunuluyor. Fuara, Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da katıldı. Türk sağlık sektörünün dünyada önemli bir konuma geldiğini vurgulayan. Büyükelçi Ünal, Dünya Sağlık Turizmi Merkezi’nin açılışını yapacaklarını ve bu merkezin Türk sağlık firmalarını bir araya getirerek kalıcı iş birliklerine imkân sağlamasını umduklarını belirtti.

Türkiye’deki sağlık sektörü, dünyada önemli bir konumda
Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal
Türkiye’deki sağlık sektörü, dünyada önemli bir konumda
TOBB Fuarcılık Meclisi Başkanı Cihat Alagöz

Haberin Devamı

YATIRIMLARIN ETKİSİ BÜYÜK
Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyelini değerlendiren TOBB Fuarcılık Meclisi Başkanı Cihat Alagöz de Rotterdam’da açılacak Dünya Sağlık Turizmi Fuar Merkezi hakkında bilgi verdi. Merkezin, Türk sağlık turizminin tanıtımının yapıldığı ve yaklaşık 60 firmanın kalıcı ofislerinin bulunduğu bir merkez olacağını söyledi. Alagöz, “Bugün çok mutlu ve heyecanlı bir gün. Çok yoğun bir ilgi ile karşı karşıyayız. Bu yıl ikinci kez Amsterdam’da birlikteyiz. Bu ilginin arka planında Türkiye’de sağlık konusunda yapılan gelişim ve yatırımların çok büyük bir etkisi var. Türkiye, Avrupa ve dünya sağlık piyasasında her geçen gün payını arttıran bir ülke” dedi.
Fuara katılan Hollandalı ve Belçikalı ziyaretçiler, Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin kalitesinden övgüyle bahsettiler. Türkiye’nin sağlık sektöründeki uzmanlık, teknoloji, hız, kalite ve misafirperverlikleriyle dikkat çektiğine vurgu yaptılar. Hollanda’da sağlık harcamalarının gayrisafi yurt içi hasıla oranının yüzde 10’dan fazla olduğu ve Türkiye’nin önemli hastaneler, göz merkezleri, diş klinikleri, estetik cerrahi ve tüp bebek merkezleri gibi sağlık kuruluşlarının fuarda yer aldığı bilgisi verildi.

Türkiye’deki sağlık sektörü, dünyada önemli bir konumda

 

BAKMADAN GEÇME!