Türkiye uzun tatilin adresi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye uzun tatilin adresi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2008 10:07

Thomas Cook araştırmalarına göre, Türkiye'nin başını çektiği seyahat güzergahlarına yoğun bir rezervasyon talebi bulunuyor. Turistlerin, yaz mevsimine yönelik, daha uzun vadeli tatil talebinde bulundukları kaydediliyor.

Haberin Devamı

Avrupalı turistlerin, bu yıl da gözdesi Türkiye olacak. Avrupa'nın önde gelen seyahat acentelerinden Thomas Cook'un yaptığı çalışmadan derlenen bilgiye göre, küresel ekonomideki durgunluğa rağmen, Türkiye'nin başını çektiği seyahat güzergahlarına yoğun bir rezervasyon talebi bulunuyor. Kısa süreli seyahat talebi azalırken, durgunluk nedeniyle fiyatların gerileyeceği beklentisi için olan turistlerin, yaz mevsimine yönelik, daha uzun vadeli tatil talebinde bulundukları kaydediliyor.

Thomas Cook, Türkiye'yi tanıtırken, "doğu ile batının berrak mavi gökyüzünün altında buluştuğu, tarih ile denizin birleştiği, güneşin hiç batmadığı ülke" ifadesini kullanıyor. Tanıtımda, ormanların, denizle kucaklaştığı Türkiye'de, her yerde Roma ve diğer antik dönemden kalma tarihsel kalıntılara rastlanabildiği vurgulanıyor. Türkiye'de son yıllarda, başta Antalya olmak üzere son derece lüks otellerin yapıldığı belirtilirken, özellikle hava ve diğer ulaşım altyapısının gelişmiş olduğu ifade ediliyor.

Antalya'dan başlayan kıyı şeridinin, yatlarla yapılan "mavi yolculuk" açısından en güzel rota olduğu belirtilirken, tabiat, tarih ve kültürün iç içe görülebildiği kaydedildi.

Thomas Cook, Antalya, Marmaris ve Kuşadası'nın da aralarında bulunduğu tatil yörelerinin mutlaka görülmesi gerektiği belirtilirken, Antalya'nın, Akdeniz'in en büyük şehirlerinden birisi olduğu, Marmaris'in, başta İngiliz olmak üzere, Avrupalı turistlerin en çok tercih ettiği tatil bölgesi olduğu, Kuşadası'nın da farklı güzellikte sayfiye merkezlerinden biri olduğu kaydediliyor. Türkiye'deki bazı otelleri "en iyi" oteller sıralamasına alan Thomas Cook, Türkiye'de turizmin gelişme gösterdiğini de vurguluyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!