"Türkiye teknik açıdan güçlü"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye teknik açıdan güçlü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2011 18:04

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 3 Haziran Cuma günü evinde Türkiye ile karşılaşacak Belçika’da, teknik direktör George Leekens, "Türkiye özellikle teknik açıdan güçlü bir takım, oynamalarına müsaade edersek çok büyük sorunla karşılaşırız" dedi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın oynanacağı Roi Baudouin Stadı’nda basına konuşan Leekens, oyuncularının çok hırslı ve maça hazır olduğunu belirterek, "Her gün daha iyiye gidiyorlar. Takım içinde büyük bir rekabet var ve herkes daha da iyi olmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Her mevkide hazır 2 oyuncusu bulunduğunu dile getiren Leekens, bu nedenle 18 kişilik kadroyu oluşturmakta zorlandığını anlattı. Ay-yıldızlılar’ı analiz eden Leekens, özellikle defans oyuncularının oldukça ofansif özellikler taşıdığını belirterek, Türkiye’nin geride açık verebileceğini savundu. Karşılaşmada hedeflerinin 2 gol olacağını belirten Leekens, bu nedenle ilk golü yemeleri halinde panik yapmamaları gerektiğini kaydetti.

Leekens’in yardımcısı Marc Wilmots ise sahaya büyük ihtimalle 4-3-3 dizilişinde çıkacaklarını belirterek, karşılaşmada kilidin orta sahalar olacağını söyledi. Wilmots, Türkiye’nin top tutabilen oyunculardan kurulu olduğuna dikkati çekerek, "Akıllı futbol oynamalıyız. Onların ağır defansı işimize yarayabilir. Arkalarına sızıp fırsatları değerlendirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Marc Wilmots, Türkiye karşısında kaleci Simon Mignolet (Sunderland/İngiltere) ve savunma oyuncusu Vincent Kompany’nin (Manchester City/İngiltere) kesinlikle sahada olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!