Türkiye tatilinden antibiyotik getirmeyin!

Güncelleme Tarihi:

Türkiye tatilinden antibiyotik getirmeyin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 11:20

İngiltere Türkiye Sağlık Elemanları Birliği (ITSEB) Başkanı Dr. Ali Demirbağ, yaz aylarını Türkiye’de geçirmeye hazırlanan tatilcileri, gereksiz antibiyotik kullanımı konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Dr. Demirbağ, memleketlerine giden çok sayıda Türk’ün İngiltere’de reçetesiz satışı mümkün olmayan veya doktorların yazmayı tercih etmediği çeşitli antibiyotikleri tedarik ederek kontrolsüz biçimde kullandıklarına dikkat çekti.

Antibiyotik kullanımının kalıcı zararlara yol açabileceğini belirten Dr. Demirbağ, “Maalesef Türkiye’deki alışkanlıklarını İngiltere’de de sürdürmek isteyen insanlarımız, burada yaşadıkları en küçük rahatsızlıklarda dahi kendilerine antibiyotik verilmediği için şikayetçi oluyor. Oysa antibiyotik almadan iyileşemeyeceğini düşünmek yanlış” dedi.

Demirbağ şunları söyledi:
“Soğuk algınlığı, baş ağrısı gibi vücudun sağlıklı beslenme gibi desteklerle güçlendirilebileceği durumlarda bile antibiyotiklere başvuruluyor. Bu hem tedavide işe yaramıyor hem de bakterilerin antibiyotiklere karşı direnç geliştirmesine yol açıyor.” Dünya sağlık Örgütü’nün araştırmasında da Türkiye, bakterilerin antibiyotik direncinin en yüksek olduğu ülkeler arasında hemen hemen tüm bakteri türlerinde ilk 3 sırada yer aldığını ortaya çıkarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!