‘Türkiye, Rusya ile ‘denge ilişkisi’ yürütüyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye, Rusya ile ‘denge ilişkisi’ yürütüyor’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2023 11:24

Almanya’da SPD bünyesinde kurulan ‘Almanya-Türk Toplumu’ (DTG), Federal Meclis binasında düzenlediği bir etkinlikte, Türkiye’de gerçekleşen seçimler sonrası Türk-Alman ilişkilerini masaya yatırdı.

Haberin Devamı

SPD milletvekili ve DTG Başkanı Macit Karaahmetoğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı panele Uygulamalı Türkiye Araştırmalar Merkezi (CATS) görevlisi Dr. Yaşar Aydın ve DeZIM Göç Araştırmaları Yöneticisi Dr. Zeynep Yanaşmayan katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise Bild gazetesinden Karina Mössbauer yaptı. Türkiye’de yapılan seçimlerin galibinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Karaahmetoğlu, Türkiye’nin gerek Orta Asya gerekse Orta Doğu üzerindeki etkisini vurguladı ve Rusya ile yürüttüğü dengeli ilişkiye dikkati çekti. Üyelik müzakerelerin fiilen durduğunu kaydeden Karaahmetoğlu, üyelik sürecinin bitirilmesinin ne getireceğinin tartışılması gerektiğini vurguladı.

‘Türkiye, Rusya ile ‘denge ilişkisi’ yürütüyor’

DTG Başkanı Macit Karaahmetoğlu

Haberin Devamı

Dr. Yaşar Aydın ise yeni dönemde Türkiye ile AB arasında bir yakınlaşma olacağına inanmadığını, Türkiye’nin Batı ve Rusya ile ‘stratejik ilişkilerini’ devam ettireceğini söyledi. Türkiye’nin Rusya ile ‘denge ilişkisi’ yürüttüğünü ve bunun Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Dr. Aydın, AB ile yürütülen müzakerelerin yerine ise ‘Gümrük Birliği’ne konsantre olunmasının daha doğru olacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!