Türkiye hızla örnek alınmalı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye hızla örnek alınmalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2012 16:50

Türkiye’yi ziyaret eden Almanya’nın Bavyera EyaletiBilim Araştırma Bakanı Wolfgang Heubisch, Türkiye’ninekonomik başarısını övdü ve “İlişkilerimizi çok dahaderinleştirmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Münih Basın Kulübü’nde Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Müdürü Suat Bakır ile birlikte ‘Uyum Faktörü Girişimcilik’ konulu panelde konuşan Bavyera Bilim ve Araştırma Bakanı Wolfgang Heubisch, Türkiye’den beyin gücüne ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

İstanbul ve Ankara’da üniversiteleri ziyaret ettiğini, öğrencilerle konuştuğunu anlatan Bakan Heubisch, Türkiye’deki özel üniversiteleri övdü.

Bu üniversitelerin İngilizce eğitim verdiğini belirten Heubisch, “Bizim de burada İngilizce eğitim veren üniversitelere ağırlık vermemiz gerekir” dedi.

Türkiye’deki ekonomik büyümenin örnek alınacak nitelikte olduğunu vurgulayan Heubisch, Türkiye’de eğitim görmüş gençlere Almanya’nın ihtiyacı olduğunu, ikili ilişkileri daha da derinleştirmek gerektiğini kaydetti.

İZİN 20 YIL ÖNCE VERİLDİ
Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Müdürü Suat Bakır, 50 yıl önce Almanya’ya işgücü göçüyle gelen Türklere işyeri açma izninin daha 20 yıl önce verildiğini, 20 yılda Türklerin girişimcilikte çok büyük atılımlar kaydettiğini anlattı.

Almanya’nın Doğu Avrupa ülkelerine, Yunanistan’a döner ihraç ettiğini, Uzakdoğu ülkelerinde dönerin ‘Made in Germany’ olarak tanındığını anlatan Bakır, Almanya’da 15 bin döner büfesinin yılda 3.5 milyar Euro ciro yaptığını ve 60 bin kişi istihdam ettiğini belirtti.

Bakır, 20 yılda kaydedilen bu hızlı gelişmenin, Alman ekonomisine ayrı bir canlılık kazandırdığını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!