"Türkiye Günleri" başladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 15:22

Almanya'da Mainz Başkonsolosluğu'nun verdiği bir resepsiyonla Gutenberg Müzesi'nde düzenlenen "Türkiye günleri" başladı. Osmanlı İmparatorluğu'na matbaayı getiren İbrahim Müteferrika'nın basımını yaptığı beş eser 10 Ocak 2009'a kadar sergilenecek.

Haberin Devamı

Almanya'da Mainz Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen 'Türkiye Günleri' büyük ilgi görürken Osmanlı İmparatorluğu'na matbaayı ilk getiren İbrahim Müteferrika'nın basımını yaptığı beş eser 10 Ocak 2009 tarihine kadar Gutenberg Müzesi'nde sergilenecek.

Mainz Başkonsolosu Aydan Yamancan'ın Gutenberg Müzesi'nde verdiği resepsiyonla açılışı yapılan 'Türkiye Günleri' etkinliği çerçevesinde tezhip sanatçısı Münevver Üçer ile ebru sanatçısı Ahmet Çoktan geleneksel Türk el sanatları tezhip ve ebrunun uygulamalı tanıtımını yaptılar.
Müziklerimiz büyüledi

Almanya'da yaşayan kemancı Sedat Şen ve piyano sanatçısı Bernard Nöst' ün Ulvi Cemal Erkin ve Adnan Saygun' dan eserlerle süsledikleri klasik Türk müzik konseri beğeni kazandı. Türk pop-caz topluluğu Grup Meriçimsi' nin konseriyle zenginleşen etkinlikle eş zamanlı olarak çocuklara ve yetişkinlere yönelik okuma seansları da düzenlendi.

Mainz Gutenberg Üniversitesi Türkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Boeschaten, Türkçe'den Almanca'ya çevirdiği kitabı"Dede Korkut Hikayeleri"nden bir bölümü Almanca okurken, Gutenberg Üniversitesi öğretim görevlisi Dilek Elçin'de hikayelerin Türkçe'sini dile getirdi. Etkinlik boyunca Gutenberg Müzesi' nin kafeteryasında sunulan Türk yemekleri ise kapış kapış gitti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!