"Türkiye gibisi yok”

Güncelleme Tarihi:

Türkiye gibisi yok”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2009 14:55

Hamburg’da yaşayan 60 yaşındaki Alman rejisör Klaus Otersen 17 yaşında ilk kez İstanbul’a gittiğini ve dünyanın birçok ülkesini dolaşmasına rağmen, Türkiye gibi rahat ettiği bir ülke bulamadığını söyledi. Otersen, “Türkiye’yi bir yıl boyunca bisikletle dolaştım ve o zamanlar Erol Evgin’in “Sevdan Olmasa” isimli parçasını gitarla sokaklarda söyleyerek geçimimi sağladım” dedi.

Haberin Devamı

HAMBURG’da yaşayan rejisör Klaus Otersen (60) ilk kez 17 yaşındayken gittiği Türkiye’yi unutamadığını ve dünyada birçok ülke gezmesine rağmen Türkiye gibi güzel bir ülke göremediğini söyledi. Genç yaşta gemilerde çalışmaya başladığını ve 1960'lı yıllarda gemiyle İstanbul’a gittiklerini belirten Klaus Otersen, “İstanbul’a vardığımda sanki hemen kendimi benim doğup büyüdüğüm bir ülkede buldum gibi hissettim. Kısa sürede Türkçe öğrenmeye çalıştım” dedi. İstanbul’a ilk gidişinden sonra Türkiye'nin kendisi için ilk sırada geldiğini söyleyen Otersen, "Hatta bazen kendimi yarı Türk hissettiğim oluyor. Annemi de Türkiye’ye götürdüm ve o da çok beğendi. Birlikte tatilimizi dokuz kez orada geçirdik. Hiç kötü bir şey yaşamadım. Hep cana yakınlık, misafirperverlik gördüm” dedi.

BİSİKLETLE TÜRKİYE TURU
1970'li yıllarda eşiyle birlikte bir yıl Türkiye’de yaşadıklarını anlatan Klaus Otersen, “1977 yılında ayrıldığım eşimle birlikte bisikletle Türkiye’yi gezmeye karar vermiştik. Çadır ve bisikletlerimizle yola çıktık. Adım adım tam bir yıl Türkiye’yi dolaştık. Geçimimizi gitar çalarak sağlıyordum. Erol Evgin’in söylediği ‘Sevdan Olmasa’ parçasını seslendiriyordum. Çok sayıda tanımadığımız kişiler bizi evlerine davet ettiler, yatmaya kalmamızı istediler. Çok rahat, korkusuzca insanlara güvenerek harika bir yıl geçirdik” dedi. Gittiği ülkelerde çoğunlukla belgesel filmler yaptığını söyleyen Otersen, "Bir yıl Amerika’da yaşadım ama Amerika’da mutlu olmadığımı anladım ve geriye geldim. Sık sık Türkiye’ye gitmeye devam edeceğim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!