Türkiye gençleri farklı galip

Güncelleme Tarihi:

Türkiye gençleri farklı galip
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2012 19:29

Almanya'daki Albert Schweitzer turnuvasında Türkiye Genç milli takımı ikinci maçında Yeni Zelanda'yı farklı mağlup etti.: 96-70Türkiye 9 Nisan Pazartesi günü grup birinciliği için Almanya ile oynayacak. Karşılaşma Mannheim MWS Arena'da saat 20.00 de başlayacak.

Haberin Devamı

ALMANYA'da bu yıl 26.sı yapılan geleneksel Uluslararası Albert Schweitzer basketbol turnuvasında Türkiye ikide iki yaptı. İlk maçta İsveç'i 72-63 lük skorla geçen gençlerimiz ikinci maçında Yeni Zelanda karşısında galip gelirken farka gitti.: 96-70

Karşılaşmaya Tayfun, Metecan, Talat Alp, Yiğit Emre ve Cedi Osman beşlisiyle başlayan Türkiye ilk çeyreği 23-18 önde kapadı. İlk yarıda üstün bir oyun gösteren Türkiye 50-34 lük skorla geçti. Yiğit Emre ilk yarıda 10 sayı kaydedip takımını zafere sürükleyen isimdi.

Türk taraftarları tezahüratları ile salonu inletti
Yaklaşık 200 Türk seyircinin maç boyunca tezahüratlarıyla salonu inlettiği karşılaşmanın ikinci yarısına da Türkiye hızlı girdi. Gençlerimizden gelen üstüste basketlerle fark bir ara 20 sayı oldu. Dördüncü ve son periyotta gençlerimizin adeta basket şovu vardı. Son iki dakikaya girilirken skor 89-69 Türkiye'nin üstünlüğündeydi. Maçın sonuna kadar maçtan kopmayan gençlerimiz 100 sayısına ulaşmak için uğraştı. Ama salondan 26 sayı farkla 96-70 galip ayrılarak ikide iki yaptı.

En skorer Tayfun
Maçın nn skoreri 26 sayı ile Tayfun olurken 13'er sayı ile Kerem ve Talat Alp ile 10 sayı kaydeden Yiğit Emre çift haneli sayılara ulaştılar.Yeni Zelanda da ise 23 sayı ile Tom Vodanovich takımının en skorer ismiydi.

TÜRKİYE: Tayfun(26), Atilla, Zafer Sezer(4), Metin(8), Tevfik, Metecan(5), Kerem(13), Talat Alp(13), Yiğit Emre(10), Cedi Osman(2) , Burak Can(7)

Maçtan sonra konuşan takım yöneticisi Barbaros Akkaş galibiyetin sevindirici olduğunu belirtip “Takım ilk maçtaki çekinkenliğini bu maçta üzerinden atarak iyi bir oyun gösterdi. Almanya karşısında daha iyi olacağız. Hedefimiz grup birnciliği. Salonu dolduracak olan Türk taraftarlarına bir galibiyet daha hediye etmek istiyoruz bu gücümüz de var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!