Türkiye AB’ye zenginlik katar

Güncelleme Tarihi:

Türkiye AB’ye zenginlik katar
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2012 12:46

Almanya’nın Bavyera Eyaleti eski başbakanlarından Max Streibl’in oğlu Florian Streibl, Türklerin Bavyera’nın bir parçası olduğunu, Türkiye’nin AB’ye zenginlik katacağını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’NIN Bavyera eyaleti efsanevi başbakanlarından Franz Josef Strauss’tan sonra eyalet başbakanı olan Max Streibl’in oğlu Florian Streibl, Hürriyet Gazetesi’ne ilginç açıklamalarda bulundu. Hür Seçmenler’den Bavyera Eyalet Meclisi milletvekili olan Florian Steibl, Türklerin Bavyera’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

Yaklaşık 5 yıl eyalet başbakanı olan ve tatillerini sanayicilere ödettirdiği gerekçesiyle Amigo Skandalı sonucu istifa eden Max Streibl’in oğlu Florian Streibl, CSU’dan babasını tamamen dışladıkları için ayrıldığını anlattı. CSU’nun Hıristiyan değerlere büyük önem veriyormuş gibi göründüğünü söyleyen Florian Streibl, “Babam başbakanlıktan ayrıldıktan sonra CSU kapımızı bile çalmadı. Yaş gününde babama bir kartpostal bile göndermediler. Oysa babam tüm hayatını CSU’ya adadı. CSU’nun bu değerlere sahip çıktığından şüphe ettim ve partiden ayrıldım” dedi.

Türkler Bavyeralı
Teolog ve hukukçu olan milletvekili Florian Streibl, Bavyera’daki Türklerin bu toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Benim memleketim Oberammergau’da Türk tanıdıklarım, dostlarım var. Benim avukatlık büromun bulunduğu binada hediyelik eşya satan dükkanı bir Türk işletiyor. Bu tanıdık ve arkadaşlar sayesinde Türk kültürünü ve insanını tanıma fırsatı buldum. Türkler muhafazakar değerlere sahip. Köklü gelenekleri var, bu gelenekleri koruyor ve yaşıyorlar. Bu değerler Bavyera değerleriyle de örtüşüyor. Hatta biz bazı değerleri Türklerden yeniden öğrenebiliriz. 2. kuşaktan itibaren Bavyeraca konuşuyor Türkler. Onlar artık turist değil, buralı. Onların vatandaş olarak görülüp kabul edilmesi lazım."

Türkiye zenginlik
Florian Streibl, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda ise şunları söyledi: “Eğer Yunanistan’a bakacak olursak, AB’nin herşeye ilaç olmadığını görürüz. AB son yıllarda çok hızlı genişledi. Türkiye’nin seviyesinde olmayan ülkeler bile üye alındı. Türkiye üyelik şartlarını yerine getirdiğinde, AB üyesi olması AB için bir kazanım ve zenginlik olur. Eğer tabi Türkiye AB üyesi olmak isterse.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!