TÜRKİYE 0-1 YUNANİSTAN

Güncelleme Tarihi:

TÜRKİYE 0-1 YUNANİSTAN
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 08:34

Türkiye 2008 Avrupa Şampiyonası C Grubu'ndaki 10. maçında Yunanistan'ı konuk etti. 78. dakikada yediğimiz golle maçı 1-0 kaybettik. Karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan hakem Manuel Enrique Mejuto Gonzalez yönetti. Terim Maçtan sonra bir basın toplantısı düzenledi:"İlk defa istifa sesleri duydum."dedi.

Haberin Devamı

Terim, bir gazetecinin, '1-0’dan sonra tribünlerin yoğun bir şekilde size karşı ’istifa’ sesleri vardı. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?' yönündeki sorusunu şöyle yanıtladı:
'Ben sizin gibi yoğun bir şekilde duymadım, kısmi duydum ama benim için o da yeterlidir. Hayatımda ilk kez duyuyorum. Bazıları alışkın olabilir ama ben alışkın değilim. Şöyle bir durum var. Biz Norveç’i orada yenecek güçteyiz, en azından pes etmedik. Onun zamanlaması, onun kararı sayın başkanımıza, yönetimimize ve bana aittir. Kimse canının istediği gibi hareket etme hakkına sahip değil.'
Terim, 'Şehit aileleriyle ilgili maçtan önce yapılanlar milli takımda baskı oluşturdu mu?' biçimindeki soru üzerine ise 'Arkadaşlar, birşey tutturdunuz. Genel olarak söylüyorum, ne kadar bilirsiniz psikolojiyi, ne kadar gerilimden anlarsınız, bu işte uzman mısınız bilmiyorum ama her maçtan sonra gerilimden beslenme diye birşey çıkardınız. Yahu şehit ailelerine insanın yaptığı hayırla maçın ne alakası var. Olayları teknik olarak başka yerde araştıralım. O insanın moralini niye bozsun, ne kadar güzel bir şey o' diye konuştu.
Yunanlı bir gazetecinin, 'Türk Milli Takımı’nın gerçek Türk oyuncuları yuhalanırken Aurelio alkışlandı. Bu konuda ne diyorsunuz?' sorusuna Terim, 'Göğsüne ay-yıldızı almış her oyuncumuzun yuhalanması diye birşey söz konusu olamaz. İyi oynuyoruz, kötü oynuyoruz, başarılı oluyoruz, başarısız oluyoruz ama ülkeye hizmet etmeye çalışıyoruz. Onun için hiçbiri yuhalanmayı değil, takdir edilmeyi hakediyor. Biz Yunanistan’ı orada 4-1 yendiğimiz zaman kimse kimseyi yuhalamadı' yanıtını verdi.

-'SIRTIMIZ YERE GELMEYİNCEYE KADAR PES ETMEK YOK'-

Terim, Norveç maçıyla ilgili hazırlıklarına başlayacaklarını belirterek, 'Önce birkaç gün benle ilgili herkes bir rahatlasın. Ondan sonra biz işimize bakarız. Yunanistan maçını analiz ettikten sonra Norveç ile yapacağımız maça çıkacak kadroyu değerlendireceğim' dedi.
Norveç ile deplasmanda oynayacaklarını vurgulayan Terim, 'Şunu unutmayalım, şu anda Türkiye, tüm avantajını kaybetmiştir. Şu anda en uç skoru almak zorundadır. Sırtımız yere gelmeyinceye kadar pes yok. Dışarıda seyircisiyle oynamamız dezavantaj ama son saniyeye kadar eğer bir ümidimiz varsa değerlendirmek için çalışırız, uğraşırız. İnşallah Norveç’i, Norveç’te yenip geliriz' diye konuştu.



Karşılaşmaya biz başladık....

Maçın 3. dakikası geride kaldığında her iki takımda orta sahada üstünlük kurma çabasına girdi.

4. dakikada Aurelio sağ kanattan ortaladı, ceza sahası içerisindeki Ümit Karan'a doğru gelen topu son anda Yunanistan defansı uzaklaştırdı.

6. dakikayı geride bıraktığımızda, Millilerimiz sol taraftan köşe vuruşu kullandı. Gökdeniz ceza sahası içerisine ortaladı... Kaleci elinden kaçırdı... Bir anlık karanbol... Yunanistan defansı topu uzaklaştırdı.

Aurelio 8. dakikayı geride bırakırken sağ taraftan ceza sahası içerisindeki Ümit Karan'a ortaladı... Ama top çok hızlı gitti... Yunanistan aut atışıyla topu oyuna soktu.

Yunanistan 10. dakikada etkili geldi. Gekas ceza sahası ön çizgisinde topla buluştu, yerden vurdu, top Volkan'da kaldı.

Bu dakikalarda Yunanistan daha atak bir futbol sergiledi. Bir kez daha Gekas kalemizde tehlikeli oldu. Ceza sahası dışında aldığı topla sol çapraza kadar giren Gekas vurdu, Volkan bir kez daha gole izin vermedi.

Yine kalemizde büyük bir tehlike yaşadık. Sağ kanattan Karagonis ortaladı, Gekas arka direkte seken topa kafayı vurdu, top az farkla üstten dışarıya gitti. Maçta 16. dakikayı geride bıraktığımızda ve Gekas üçüncü kez kalemizde pozisyon buldu.

19. dakikada etkili geldik. Tuncay Şanlı sol kanattan hızla çıkan İbrahim Üzülmez'e pasını verdi. İbrahim çalımını attı, ceza sahası son çizgisine kadar indi, ortasını yaptı, top Yunanistan defansından kornere çıktı.

Korneri kullandık, defans topu uzaklaştırdı.

Yunanistan Gekas'la hızlı çıkmak istedi, Aurelio koştu ve topu aldı.

Hamit Altıntop ceza sahası dışından yerden vurdu, top az farkla yandan dışarıya gitti. Maçta 21. dakika geride kaldı.

Ceza sahası ön çizgisine yakın bir yerden Emre Belözoğlu'yla serbest vuruş kallandık. Emre vurmadı, Hamit'e açtı... Hamit vurdu, top üstten dışarıya gitti.

25. dakikaya girerken sol köşe gönderinden korner atışını kullandık. Tuncay yükseldi... Top boşta kaldı, Yunanistan defansı topu uzaklaştırdı.

28. dakikada Tunca Şanlı inanılmaz bir gol kaçırdı. Emre ceza sahası sol çaprazındaki Tuncay'a ortaladı, Tuncay bomboş pozisyonda vuruşunu yaptı, top kaleci Chalkias'da kaldı.

İnanılmaz bir pozisyondan daha yararlanamadık: 33. dakikada Gökhan Ünal kale sahası içerisinde topla buluştu, sol çapraza indi, vuruşunu yapmak isterken yerde kaldı. Hakem devam dedi bu pozisyonda.

Kalemizde büyük tehlike... Önce sağ kanattan geldiler, Servet topu uzaklaştırmak istedi... Top yine Yunanistanlı oyuncularda kaldı... Defansımız 3'e 1 yakalandı... Karagounis sol çaprazda Volkan'la karşı karşıya kaldı... Karagounis vurdu, Volkan gole izin vermedi.

42. dakikada hızlı çıktık. Gökhan Ünal orta sahadan kaptığı topla ceza sahası ön çizgisine kadar geldi, yerden vurdu, top yandan dışarıya gitti.

44. dakikada kalemize yine etkili geldiler. Kyrgiakos sol kanattan ortaladı, Volkan son anda uzandı ve tehlikeyi önledi.

Bir tehlike daha yaşadık. Kale sahamızda yaşanan karanbolde top Yunan futbolcuların önünde kaldı, defansımız son anda uzaklaştırdı.

Ve ilk yarının son düdüğü geliyor... İlk yarı sonucu Türkiye 0-0 Yunanistan...

İkinci yarıya Yunanistan başladı..

İkinci yarıda Ümit Karan'ın yerine Tümer Metin oyuna girdi.

48. dakikada Karagounis ceza sahası içerisindeki Gekas'a ortaladı... Gekas sol çaprazdan gelişine vurdu, top üstten dışarıya gitti.

Yunanistan bir kez daha etkili geldi. 49. dakikada Karagounis ceza sahasının yaklaşık 5 metre dışından çok sert vurdu, top az farkla üstten dışarıya çıktı.

52. dakikada Tuncay inanılmaz bir gol daha kaçırdı. Tümer savunmanın arkasına ortaladı, Tuncay sol çaprazda topla buluştu, ama kontrol edemedi.

54. dakikada Emre Belözoğlu topu elle kesince sarı kart gördü. Bu aynı zamanda karşılaşmadaki ilk sarı kart oldu.

57. dakikada Charisteas ceza sahası sol çaprazında topla buluştu, Servet'i geçti, vuruşunu yaptı, top üstten dışarıya gitti.

Yunanistan 59. dakikada oyuncu değişikliği yaptı. Charisteas çıktı, Samaras oyuna dahil oldu.

Karagounis yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu, Volkan çıkardı. Pozisyonun devamında top Samaras'ın önünde kaldı ama hakem ofsayt dedi.

Maçta 62. dakika Gökdeniz çıktı, Hakan Şükür oyuna girdi.

Yunanistan etkili gelmeye başladı. Samara ceza sahasının hemen önünde, sol çaprazda topla buluştu, vuruşunu yaptı, Volkan'ı geçen top az farkla üstten dışarıya gitti.

Hakan Şükür 66. dakikada ceza sahası son çizgisinde topla buluştu, Hakan vurdu, top kaleci Chalkias'ta kaldı.
68. dakikada Hamit'le sağ köşe gönderinden korneri kullandık... Altıpas üzerine doğru gelen topa Chalkias çıktı ve aldı.

70. dakikada bir oyuncu değişikliği daha yaptık. Emre Belözoğlu çıktı, Arda Turan oyuna katıldı.

73. dakikada Tümer ceza sahası sağ çaprazından çok sert vurdu, top Yunanistan defansından döndü.

77. dakikada Yunanistan korner atışı kullandı: Köşe vuruşunu Tuncay uzaklaştırdı.

Ve gol... Yunanistan 79. dakikada Amanatidis'le bulduğu golle 1-0 öne geçti... Defansımız ofsayt taktiği yapmak istedi, hakem devam dedi. Amanatidis, Samaras'ın pasında Volkan'la karşı karşıya kaldı, aşırtma bir vuruş ve top filelerimizde... Türkiye 0-1 Yunanistan...


86. dakikada İbrahim Üzülmez sol taraftan ceza sahasına girmek isterken düşürüldü, hakem devam dedi.

İnanılmaz bir gol daha kaçırıyoruz. Arda 87. dakikada ceza sahası sol çaprazından vurdu, top yan direğe çarptı ve geri geldi.

Hakem 3 dakika kaybolan zaman işareti verdi.

Kalan sürede başka bir gol olmayınca yeşil sahayı 1-0 yenik terkettik.

İlk 11'ler:

Türkiye: Volkan Demirel, Hamit Altıntop, Servet Çetin, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Gökdeniz, Mehmet Aurelio, Emre Belözoğlu , Tuncay, Gökhan Ünal, Ümit Karan

Yunanistan: Chalkias, Dellas, Kyrgiakos, Antzas, Torosidis, Seitaridis, Karagounis, Basinas, Charisteas, Amanatidis, Gekas

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!