Turkey Now başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Turkey Now başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 15:25

Türkiye'nin çağdaş kültür ve sanat değerlerini tanıtmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Turkey Now" festivali gelecek hafta Sertab Erener'in Rotterdam'da vereceği konser ile başlayacak.

Haberin Devamı

Türkiye'nin çağdaş kültür ve sanat değerlerini Hollanda'da tanıtmak amacıyla bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan "Turkey Now" (Şimdiki Türkiye) festivali önümüzdeki hafta Sertab Erener’in Rotterdam’da vereceği konser ile başlayacak.
Festivali düzenleyen İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile Hollanda’daki Kültür ve Sanat Vakfı (KULSAN) Amsterdam'da ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, etkinliklerin içeriği konusunda bilgi verdiler.

21’nic yüzyıldaki Türkiye
Türkiye'nin yıllardır tarihi mirasıyla Batı'da tanıtımını yaptığını belirten İKSV Başkanı Görgün Taner, Turkey Now festivali ile günümüz Türkiye’sinin tanıtımının amaçlandığını belirterek, şunları söyledi:
"Toplumların birbirlerini kültürel yollarla daha iyi anlayacağına hem biz hem KULSAN inanıyor. Turkey Now festivali ile 21’inci yüzyıl Türkiye'sinin yeteneklerini ve çağdaş yüzünü anlatmaya çalışmanın yanında, hem kültürel farklılıklarını, hem de o gelecekte var olacağı iddia edilen Avrupa kültürüne katkısının ne olacağını da göstermek istiyoruz. Bu nedenle Hollandalı sanatçılarla Türkiyeli sanatçıların bir arada çalması, bir arada üretimde bulunması bizim için çok önemlidir."
KULSAN yöneticilerinden Adnan Dalkıran da festival programı hakkında bilgi verdi ve 17 Kasım’a kadar devam edecek olan bu festivalin, modern Türkiye’nin zengin bir panoramasını sunacağını anlattı.
Dalkıran, bu festivalin, Türkiye’den, başta müzik olmak üzere değişik sanat dallarının önde gelen isimlerini, Hollandalı sanatçılarla da buluşturacağını belirtti.

"Müzikle korkuları aşacağız"
Festivalde sahne alacak sanatçılar arasında yer alan Nilüfer Akbal, bir Kürt müzisyen olarak festivalde Kürtçe türküler söyleyeceğini belirterek, "Türkiye'de siyasetten dolayı Türkler ve Kürtler arasında bir duvar var, bir korku var. Aslında bu çok anlamsız bir korku. Ama biz müzikle bu korkuları aşacağız. Yıllardır bir arada yaşamış olan bu halklar, birlikte şarkı ve türkü söyleyerek aradaki engel olan duvarları yıkacaklar" dedi.

Açılış 8 Ekim'de
Açılışı 8 Ekim'de Rotterdam'ın ünlü De Doelen salonunda Hollanda Metropol Orkestrası eşliğinde Sertab Erener’in vereceği konserle başlayacak olan festivalde, klasik müzikten popüler müziğe, dünya müziğinden caza, tiyatrodan dansa geniş bir yelpazede Türkiye'nin modern ve çağdaş yüzünü gösteren etkinliklere yer verilecek.
Ağırlıklı olarak Amsterdam ve Rotterdam kentlerinde gerçekleştirilecek etkinliklere katılacak sanatçılar arasında Taksim Trio Grubu ile Sabahat Akkiraz, Musa Eroğlu, Mustafa Özarslan, Nilüfer Akbal, Özlem Taner, Mikail Aslan ve pop-rock müziği sanatçısı Teoman da sahne alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!