Türkeş ölümünün 15. yılında anıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkeş ölümünün 15. yılında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2012 16:38

Alparslan Türkeş ölümünün 15. yıl dönümünde Duisburg Rheinhausen ve Köln Türk Kültür Ocakları'nda anıldı. Anma törenlerinde Türkeş'in hayatını içeren slayt gösterisi sunuldu.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Duisburg-Rheinhausen Türk Kültür Ocağı ve Köln Türk Kültür Ocağı teşkilatları MHP eski lideri Alparslan Türkeş'i düzenlenen törenler ile andılar.

Rheinhausen Türk Kültür Ocağı salonunda gerçekleşen anma töreninde mevlit okunup, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için, bayrak uğruna şehit olanlara dualar okundu. Köln'deki anma töreninde ise şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile törene başlandı. Her iki törende ocak başkanlarının yaptıkları konuşmalar ve Türkeş'in kariyeri ve hayatını anlatan slayt gösterisi, katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Fikirleri yaşayacak
Alparslan Türkeş’i anma programı hakkında bilgi veren Rheinhausen Türk Kültür Ocağı Başkanı Fahrettin Kerim Çoban;

“Hakka yürüyüşünün 15. yıl dönümünde Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i bugün rahmetle andık. Fikirleri Türk Milleti var olduğu müddetçe yaşayacak, yaşatılacak ve bayrak gibi nesilden nesile ulaşacak. O bizlere, insanları sevmeyi, kardeşliği, dayanışmayı ve birbirimize sıkı sıkıya sarılmayı öğretti. Başbuğumuz bizlere, gönüllerimize, beyinlerimize iyi insan olmanın Türk töresi gereği olduğunu aşıladı. Ülkücülerin birer bayrak gibi olması gerektiğini yaşayarak öğretti. Duisburglu ülkücüler olarak unutmadık, unutmayacağız” dedi.

Türkeş'i rahmetle anıyoruz
Köln Türk Kültür Ocağı Başkanı Yılmaz Koşar da Türk-İslam dünya görüşünü Türkiye ve Dünya'da tanıtan Türkeş'in anısı için toplandıklarını belirterek, “Hakkın rahmetine kavuşan Alparslan Türkeş, Türk devleti güçlü olsun, Türk milleti zengin olsun, hür olsun diyerek yola çıkmıştır. Kurduğu ülkü ocakları ile Türk gençliğine din, milli ve kültürel dersler vererek onların Müslüman Türk olarak yetişmelerini sağladı. Alparslan Türkeş'i minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!