Türkçe tiyatro için ödenek yok

Güncelleme Tarihi:

Türkçe tiyatro için ödenek yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2011 16:29

HAMBURG’DA Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) tarafından göçün 50. yılı ve 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla bir panel düzenlendi.

Haberin Devamı

Etkinliğe konuşmacı olarak yazar ve tiyatro eleştirmeni Zehra İpşiroğlu, yönetmen Özkan Şimşek, tiyatro oyuncusu Esat Toraman ve tiyatrocu Müjdat Albak konuşmacı olarak katıldılar.

TİYATROLARIN ZOR DÖNEMİ
Göçün 50. yılı ve Dünya Tiyatrolar Günü vesilesiyle düzenlenen etkinliğin önemli bir paylaşım olduğunu söyleyen Zehra İpşiroğlu, “Köln ve İstanbul’da yaşayan biriyim. Oyuncu değilim ama tiyatro eleştirmeni ve m yazarım. Göçün 50 yılındayız. Türkçe ve Almanca yazarlarımız ve başarılı olanlarımız var. Örneğin ‘Almanya’ filmi çok güzel yapılmış. Bunun gibi başarılı tiyatro oyunları da yapabiliriz” dedi.

TÜRKÇE'YE DESTEK YOK
Müjdat Albak ise, “Son zamanlarda Türkçe oynanan oyunlar için Almanya’da devlet ve belediye ödeneği verilmiyor. Oysa hangi dilde olursa olsun sanat evrenseldir. Sinemada Fatih Akın başarısını kanıtladı ama çok destek gördü” dedi. Özkan Şimşek ise, “Tiyatro sanatının gelişmesinde tiyatroculara olduğu kadar izleyicilere de görev düşüyor” dedi. Etkinlikte, Güneş Tiyatrosu tarafından “Tee odar Kaffee” adlı müzikal oyun sergilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!