Türkçe şarkılarla andılar

Güncelleme Tarihi:

Türkçe şarkılarla andılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 12:39

Nazi döneminde Almanya’daki Yahudi ve Roman soykırımını anma toplantıları çerçevesinde Münih’te Kammerspiele tiyatrosunda müzikli bir okuma akşamı düzenlendi.

Haberin Devamı

Tiyatro oyuncuları Nazi döneminde Kammerspiele Tiyatrosu yöneticileri ve oyuncularının kaderini anlatan resmi yazışmaları okudu. Auschwitz Toplama Kampında yaşadıklarını kitaplaştıran Esther Bejarano’nun kitabından bölümler okuduğu anma gecesinde, Kölnlü Türk, Alman ve İtalyan rap grubu, Türkçe, Almanca, İtalyanca ve Yunanca şarkılar söyledi. Nazım Hikmet’in “Karlı Kayın Ormanında” parçasını Türkçe ve Almanca rap tarzında besteleyen grup, dinleyicileri yoğun coşturdu. Auschwitz’deki Toplama Kampından kurtulan Esther Bejarano da grubta birlikte şarkı söyledi. Dinleyiciler grubun okuduğu Türkçe, İtalyanca ve Almanca parçalarla coştu ve yoğun tezahürat yaptı. Grubun kurucularından Kutlu, Nazım Hikmet’in parçasını seslendirirken, “memleketimden bir şairin parçası bu” diye takdim etti.

Grubun İtalyan şarkıcısı, babasının 50 yıl önce Köln’e geldiğini ve gelişinin karnevala rastladığını, renkli yaşamı görünce burası benim memleketim diye kaldığını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!