Türkçe için imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Türkçe için imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2011 11:06

Veliler Birliği Başkanı Memduh Önay ve öğretmen Celal Demircioğlu, bölgelerinde bulunan okullarda Türkçe derslerinin nota etkili olabilmesi için imza kampanyası başlattılar.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Odenwald bölgesindeki Höchst kenti ve çevresinde bulunan sekiz okulda Türkçe öğretmenliği yapan Cemal Demircioğlu ile Odenwald Höchst Veliler Birliği Başkanı Memduh Önay, okullarda Türkçe dersinin nota etkili, seçmeli zorunlu ders olması için imza kampanyası başlattılar. İlk etapta bin imza topladıklarını belirten Önay, "Bölgemizde bulunan sekiz okulda 200 öğrenci Türkçe derslerine katılıyor. Dersler nota etkili olmadığı için Türkçe derslerine olan ilgi istenilen ölçüde değil. Geçmişte Türkçe dersleri nota etki yapıyordu, zorunlu seçmeli dersler arasında idi. O yıllarda veliler ve çocuklar Türkçe derslerine ilgi duyuyordu. Türk çocukları beraberlerinde getirdikleri yetenekle ders notlarını yükseltebiliyordu. Türkçe derslerinin olması çocuklara özgüven aşıladığı için uyuma da katkı sağlıyordu" dedi.

Ocak ayı sonuna kadar imza kampanyasını sürdüreceklerini belirten Memduh Önay, benzer imza kampanyalarının diğer bölgelerde bulunan veliler birliği üyeleri tarafından yapılmasını arzuladıklarını belirterek "Ocak ayı sonunda bu imzaları Hessen Eğitim Bakanlığına sunacağız. İlgi çok olursa başarı sağlanır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!