Türkçe için güç birliği

Güncelleme Tarihi:

Türkçe için güç birliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2013 17:15

LÜDENSCHEİD Türk Veliler Birliği'nin girişimiyle, kentteki 3 lise Türk öğrencilere, Türkçe kültür derslerinin verilmesi için güç birliği yaptı.

Haberin Devamı

Lüdenscheid Türk Veliler Birliği'nin Zeppelin Gymnasium'da düzenlediği bilgilendirme toplantısına yaklaşık 70 veli katıldı.

Lüdenscheid Türk Veliler Birliği 2. Başkanı Yeliz Güner, zaman zaman Almanya'daki bazı okullarda Türkçe yasağının gündeme geldiğine dikkat çekerek,

"Çok dilliliğin zenginlik olduğu bir dönemde yasaklar utanç verici. Almanya'da ilk, orta ve karma okullarda Türkçe dersi veriliyor. Ancak lise düzeyindeki okullarda Türkçe dersi pek verilmiyor. Zira liseye giden Türk öğrenci sayımız maalesef çok düşük" dedi.

18 ÖĞRENCİ GEREKİYOR
Artık liselerde de Türkçe dersinin verilmesi gerektiğini söyleyen Güner, "Lüdenscheid'deki Bergstad Lisesi, Zeppelin Lisesi ve Geschwister-Scholl Lisesi yöneticileriyle görüştük ve 3 lisede ortak Türkçe dersi verilmesini kararlaştırdık. Biz dernek olarak görevimizi yaptık. Artık sıra velilerde" dedi.

Zeppelin Lisesi Müdürü Dr. Stefan Werth, Türkçe dersinin verilmesi için en az 18 Türk öğrenci velisinin okul idarelerine başvurması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Lüdenscheid'deki 3 lisede yaklaşık 180 Türk öğrencisi öğrenim görüyor. Bu 3 lisede ortak Türkçe dersinin verilebilmesi için en az 18 Türk öğrencisi gerekiyor. Biz bu rakama rahatlıkla ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Türkçe dersi şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!