Türkçe eğitime sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Türkçe eğitime sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 17:10

Flaman Bölge Parlamentosu Milletvekili Fatma Pehlivan, parlamentoda çift kültürlü eğitimin faydalarını anlatarak Türkçe eğitim verilmesini istedi.


BELÇİKA
'da Flaman Bölge Milletvekili Fatma Pehlivan, Flaman Parlamentosu Eğitim Komisyonu’nda ‘Çift Kültürlü Eğitimi’ tartışmaya açtı. Farklı etnik gurupların eğitiminin önemine dikkat çeken Senatör-Milletvekili Pehlivan; "Brüksel’de Foye Derneği bünyesinde Türkçe iki okulda, İtalyanca ve İspanyolca birer okulda ders saati içinde öğretiliyor. Bu okullarda çift kültürlü eğitim alan öğrencilerin başarı oranlarının yüksek olduğu tespit edildi. İki kültürlü eğitim sadece dil gelişimi olarak değil, aynı anda sağlıklı kişilik gelişimi olarak değerlendirmek gerekir. Yurtiçi ve yurtdışında yapılmış olan araştırmalar bunu ispat etmektedir. Anadili eğitimi göç tarihi ile başlar. Gent Belediyesi anadili eğitimine çok eskiden beri önem veren ilk belediyelerdendir. Göçmen çocukların kendi dilinde ve kültürünü bildikleri zaman Flamanca'yı daha iyi kavrayacağını ve uyumun daha kolay olacağını şu ana kadar desteklemiş olduğu projelerle göstermiştir" diye konuştu.
Haberin Devamı


Pehlivan ayrıca Gent kentinde ki 5 okulda, Gent Belediyesi’nin desteği ile anaokulu çocuklarına, ders saatleri içinde Türkçe anadil de dersler verildiğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!