Türkçe-Almanca okuma yarışması finali

Güncelleme Tarihi:

Türkçe-Almanca okuma yarışması finali
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2010 15:49

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Uyum Bakanlığı ve NRW Türk Öğretmenler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği “Haydi gel, sen de oku- Komm, liess auch Du mit“ Türkçe ve Almanca okuma yarışması Warendorf bölgesi finali yapıldı.

Haberin Devamı

Warendorf'daki Sophiensaal'da gerçekleştirilen yarışmayı, Türkçe Öğretmenleri Şenol Yıldız, Mehmet Büyüktüfekçi, DİTİB NRW Eyalet Birliği Münster Bölgesi Başkanı Veli Fırtına ve DİTİB Warendorf Yeşil Camii Yönetim Kurulu Üyesi Ferudun Çokyaman birlikte organize ettiler. Yarışmaya Ahlen, Belen, Oelde, Sassenberg ve Warendorf kentlerinden okullarında ön elemelerde başarılı olmuş toplam 12 öğrenci katıldı. Metni anlama, okuma tekniği ve metni özümseme konularında kriterlere dikkat eden jürinin değerlendirmeleri sonucu 3. ve 4. sınıflardan Enes Alp Aslan, 5. ve 6. sınıflardan Betül Özcanlı, 7. ve 8. sınıflardan Kübra Akagündüz gruplarında birinci olarak Münster Bölgesi finallerine gitmeye hak kazandılar.


İki dilliliğin önemi


Yarışmaya onur konuğu olarak katılarak, öğrencilere başarı belgelerini veren Münster Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Ali Çevik bu tür faaliyetlerin çocukların okumasını geliştirdiği gibi, kişiliklerine olumlu katkıda bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “İki dillik çok önemlidir ve bu teşvik edilmelidir. Türkçe'nin okullarda ikinci yabancı dil olması konusunda kabul edilen Anadil Yönetmeliği önemlidir. Türkçe anadili dersi ve ikinci seçmeli yabancı dil olarak verilebilmesi için velilere büyük görevler düşmektedir. Bunun için en az 18 velinin yazılı dilekçesinin okul müdürlüğüne verilmesinin gereklidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!