Türk yazarları okuyorlar

Güncelleme Tarihi:

Türk yazarları okuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2008 12:09

Alman İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble yaz tatilinde, yazar Feridun Zaimoğlu'nu, Yeşiller Eşgenel Başkanı Claudia Roth ise Perihan Mağden'in "İki Genç kızın romanı" adlı kitabı okuyor.

Haberin Devamı

Alman siyasetçilerden bazılarının yaz tatilinde Türk yazarları okudukları ortaya çıktı. Almanya'da yayınlanan felsefe ve edebiyat dergisi Cicero, aralarında bakanların da bulunduğu çok sayıda politikacının yaz tatilinde ne okuduğunu araştırdı.

Alman İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya'da bir çok edebiyat ödülüne layık görülen Türk kökenli yazar Feridun Zaimoğlu'nun 'Liebesbrand' adlı son romanını okuduğunu açıkladı. İslam Konferansı üyesi yazar Feridun Zaimoğlu'nun, yaklaşık iki ay önce piyasaya çıkan romanı aşk hikayesini ele alıyor.

Birlik90/Yeşiller Partisi Eşgenel Başkanı Claudia Roth ise yaz tatilinde Radikal gazetesi yazarlarından Perihan Mağden'i okumayı tercih ediyor. Roth, Cicero'ya yazar Perihan Mağden'in 'İki genç kızın romanı' adlı kitabı okuduğunu açıkladı. Federal Alman Aile Bakanı Ursula von der Leyen ise Ken Follett'in bestseller romanı 'Dünyanın kapılarını' okuduğunu belirtirken, SPD Genel Başkanı Kurt Beck'in ise Peter Rühmkorf'un şiirlerinden oluşan bir kitapla yaz tatiline çıktığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!