Türk vekiller yemin ettiler

Güncelleme Tarihi:

Türk vekiller yemin ettiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2007 22:14

Belçika'da Meryem Almacı ve Hilal Yalçın milletvekili olarak parlamentoda yemin ederek yeni görevlerine başlamanın sevincini yaşadılar.

Haberin Devamı

BELÇİKA’da 10 Haziran’da yapılan federal seçimlerde parlamentoya girme başarısı gösteren Flaman Yeşiller Partisi Anvers Millitvekili Meryem Almacı ile Flaman Hıristiyan Demokrat Parti Limburg milletvekiyi Hilal Yalçı, yemin ederek resmen göreve başladı.

GRUP BAŞKANI

İlk kez parlamentoda böyle bir sevinç yaşadığını söyleyen Meryem Almacı, yemin töreninde farklı bir sorumluluk hissettiğini bildirdi. Almancı, "Bana güvenenleri mahcup etmemek için çok çalışmak gerektiğinin bilincindeyim. Partim adına parlamentoda ‘Grup Başkanı’ olarak görev yapacağım’ dedi.
Flaman Yeşiller Partisi saflarından seçime giren ve 14 bin 628 oy toplayan Meryem Almacı evli ve üç ay sonra anne olmaya hazırlanıyor. Almacı, Brüksel Flaman Üniversitesi’nde (VUB) Araştırma Görevlisi olarak çalışıyor.

UYUYAMADI

Flaman Hıristiyan Demokrat Partili iki milletvekilinin "Ulusal Mecliste" kalma kararından sonra Federal Meclise girme hakkı elde eden Hilal Yalçın, "Akşam saatlerinde milletvekilliği haberi bana iletilince büyük sevinç yaşadım. Geceyi uykusuz geçirdim diyebilirim. Bu tarihi atmosferde büyük bir sorumluluk baskısı altındayım. Bu yeni dönemde bize yüklenen bu sorumluluğun altından kalkmak için gerekeni yapacağım’ dedi.
Hilal Yalçın seçimlerde 12 bin 477 oy topladı. Yalçın, Brüksel Leuven Üniversitesi’nde 'Araştırma Görevlisi’ olarak görev yapıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!