Türk vatandaşları da polis olabilecek

Güncelleme Tarihi:

Türk vatandaşları da polis olabilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2012 19:32

”Türk vatandaşlarının da polis olabilmesine olanak sağlayan yasa çıkarıldı”

Haberin Devamı

Bavyera Eyaleti Maliye Bakanı Markus Söder, Türk vatandaşlarının da polis olabilmesine olanak sağlayan yasa çıkarıldığını söyledi.

Bavyera Maliye Bakanı ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Nürnberg-Fürth-Schwabach Bölge Başkanı Markus Söder, Bavyera Eyalet Milletvekili Hermann Imhof, CSU Nürnberg Belediye Meclisi Grup Başkanı Sebastian Brehm, Nürnberg-Nord CSU eyalet milletvekili adayı Tobias Schmidt ile Nürnberg ve çevresinde görev yapan Türk gazetecilerle bir araya geldi.

CSU’nun 2013 seçimlerindeki hedefleriyle ilgili Türk basınıyla fikir alışverişinde bulunan Söder, Bavyera’da ilk defa uyuma destek için 255 milyon Euro bütçenin ayrıldığını vurguladı.

Söder, yabancıların çocuklarının eğitimlerini özellikle önemsediklerini belirterek bu konuda önemli adımlar atacaklarını ifade etti. Vatandaşlık şartı aranmadan Türk vatandaşlarının da polis olabilmesine olanak sağlayan yasa çıkarıldığını hatırlatan Söder, bu konuda ümitli olduğunu belirtti.

Maliye Bakanı Söder, Türk-Alman dostluğunun çok eskilere dayandığını da ifade ederek Almanya’nın hava savunma sistemi Patriot füzelerini Türkiye’ye göndermesinin iki ülkenin dostluğunun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Türklerden övgüyle söz eden Söder, ”Türkiye Almanya’nın gerçek dostudur. 2013’te yapılacak seçimlerde CSU tarafından belediye meclisine ilk defa bir Türk aday gösterilecektir” diye konuştu.

Nürnberg Havaalanı’na sefer düzenleyen Türk Hava Yolları ile sefer sayılarının arttırması konusunda görüşmeler yapıldığını belirten Söder, Türkiye’yi çok sevdiğini ve tatilini Türkiye’de yaptığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!