Türk üyeler yemin etti

Güncelleme Tarihi:

Türk üyeler yemin etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 17:07

Hollanda’da geçen hafta yapılan seçimlerin ardından belirlenen eyalet meclislerinin yeni üyeleri, bugün yemin ederek göreve başladı.

Haberin Devamı

Farklı eyaletlerde seçilme başarısı gösteren ve dört yıl boyunca görev yapacak 12 Türk kökenli üyenin 11’i mazbatalarını alarak işbaşı yaptı. Güney Hollanda eyaletinde ise yemin töreninin gelecek günlerde yapılması bekleniyor.

Yerel seçimlerin sonuçlarına göre Kuzey Hollanda eyaletinde Adnan Tekin, Mehmet Uygun, Zafer Yurdakul, Gelderland eyaletinde Yasemin Çegerek, Ünal Sözen, Kuzey Brabant eyaletinde Nurettin Altundal, Zeeland eyaletinde Bayram Erbişim, Friesland eyaletinde Ömer Kaya doğrudan, Güney Hollanda eyaletinde Bahattin Erbaş, Utrecht eyaletinde Dursun Kılıç, Limburg eyaletinde Selçuk Öztürk ve Overijssel eyaletinde ise Zafer Aydoğdu tercihli oylarla seçilmişlerdi.

En çok Türk kökenli üyenin seçildiği Kuzey Hollanda eyaletinde düzenlenen yemin törenine, meclisin yeni üyeleri İşçi Partili (PvdA) Adnan Tekin, Demokratlar 66 (D66) partili Zafer Yurdakul ve Yeşil Sol’dan Mehmet Uygun da katıldı.

Törenden sonra basın mensuplarına açıklama yapan Türk kökenli üyeler, kendilerine destek veren seçmenlere teşekkür ederek, toplumun sorunlarına duyarlı olacakları mesajı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!