Türk Toplumu'nda seçim

Güncelleme Tarihi:

Türk Toplumunda seçim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2008 14:36

Türk derneklerinin çatı örgütü Schleswig-Holstein Türk Toplumu'nun genel kurulunda Dr. Cebel Küçükkaraca tekrar başkanlığa getirildi. Oybirliğiyle seçilen Küçükkaraca, özellikle eğitim üzerine çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Almanya'da Schleswig Holstein Türk Toplumu (TGS-H) başkanlığına tekrar Dr. Cebel Küçükaraca seçildi. Dernek binasında yapılan genel kurulda eyaletteki Türk derneklerinin çatı kuruluşu olan TGS-H'yi önümüzdeki iki yıllık çalışma döneminde yönetecek kadro seçildi. Özellikle göçmen gençlere ve işverenlere yönelik meslek eğitim projeleri ile büyük başarı sağlayan ve bundan ötürü geçmişte Cumhurbaşkanı tarafından da ödüllendirilen TGS-H'nın genel kurulunda başkanlığa tek aday olan Küçükaraca, tüm delegelerin oylarını alarak tekrar göreve getirildi. Küçükkaraca, "Birlikte yaşamak, uyum ve bütünleşme için yapılan tüm çalışmalarımızı genişleterek sürdüreceğiz. Başarının ve uyumun anahtarı olan eğitim konusu çalışmalarımızın odak noktasını oluşturacak" dedi.

Schleswig-Holstein Türk Toplumu'nun yeni yönetim kuruluna ayrıca, Gürsel Ayan, Sadık Dumlu, Aydan Gökkaya ve Detlef Prahl (başkan yardımcıları), Mustafa Erdoğan (sayman), Nesimi Temel (yazman), Ayhan Şimşek, Aysun Güneş, Emine Bitek, Harun Kahveci, İlhan İşözen, Münevver Çelebi, Sinem Tunç, Tufan Kıroğlu (asil üyeler), Necla Özdemirer, Sevgi Özbakır (yedek üyeler). Denetleme kuruluna Enver Şahin, Cengiz Ulus ve İhsan Kasımoğlu seçildiler.

Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat'ın divan heşyeti başkanı olarak yönettiği genel kurulda Kolat, „Göçmenlerin kendilerini Almanya için faydalı bir şekilde ifade edebilmeleri icin eşit haklara sahip olmaları gerekli. Fakat edinilen yeni hakların aynı zamanda hükümlülük de getirdiğini herkes bilmeli. Toplumun bazı kesimlerinin talep ettiği asimilasyon baskısı, ters etki yaratıyor. İnsanları ne kadar çok zorlarsak, o kadar çok bir karşı baskı oluşuyor. Yapılması gereken çoğunluğun birlikte yürütebileceği, sabırla sunulan adil önerilerdir. Ben şahsen
'entegrasyon' kelimesinden çok "katılım, paylaşım' terimlerini tercih ediyorum. Bu iki kelime daha çok eşit bir düzeyi çağrıştırıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!