Türk tekstili gözde

Güncelleme Tarihi:

Türk tekstili gözde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2010 13:09

Almanya'nın Münih kentinde yılda iki kez yapılan 'Munichfabricstart' isimli tekstil ve moda fuarına Türkiye'den çok sayıda firma katıldı. Türkiye'de üretilen tekstil ürünleri büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Münih kentinde yılda iki kez düzenlenen 'Munichfabricstart' isimli tekstil ve moda fuarında Türk standları büyük ilgi görüyor. Türkiye'den fuara aralarında Acar Tekstil, Akbel Tekstil, Aksu, Akın Tekstil, Ata Kumaş, Bossa Denim, Genteks Kumaş, Bez Tekstil, Konak Tül, Keskin, Gülipek, Ayyıldız, gibi irili ufaklı 60'a yakın firma katıldı. Fuarda büyük ilgi gördüklerini belirten Türk tekstilciler, sektörde hafif bir hareketlenme başladığını, 2010 yılından büyük umutlar beklediklerini dile getirdi.


KRİZİ HAFİF ATLATTIK
Dünyadaki tüm önemli tekstil fuarlarına katıldıklarını söyleyen İlay Tekstil'in sahibi Ali Ay, “Geçen yıl küresel kriz nedeniyle tekstil sektöründe de sıkıntı yaşandı. Ancak farklı ürünler, zengin çeşit, müşteri odaklı üretim ve Avrupa pazarının yanı sıra Ortadoğu'ya açılma sayesinde krizi atlattık. Eski stoklar da tüketildi. Bu sayede kriz aşıldı” diye konuştu. Türk tekstil sanayisinde büyüme yaşandığı kaydeden deneyimli İşadamı, “En büyük rakibimiz Çin. Ancak biz onlara göre hızlı hareket kabiliyeti, modayı yakın takip etme, daha dinamik üretim yönünden çok avantajlıyız. Bu nedenle Avrupalı giyim üreticisi bizi tercih ediyor. Ben aynı zamanda Uludağ İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu üyesiyim. Şu andaki satış rakamları gayet umut verici” dedi.

Haberin Devamı

DEVLET TEŞVİK EDİYOR
Türkiye'den fuara katılan firmalara devlet teşviki olduğunu kaydeden Ali Ay, fuara katılım giderlerinin büyük bir bölümünün devlet tarafından karşılandığını belirtti. Bu sayede Türkiye'den çok sayıda katılımcı bulunduğunu dile getiren Ay, “Bu çok sevindirici bir gelişme. Devlet ayrıca dış pazarda araştırma yapanlara da destek sağlıyor. Sektör de dış pazar gelişmelerine büyük önem veriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!