Türk taksicinin katili başka cinayetten aranıyormuş

Güncelleme Tarihi:

Türk taksicinin katili başka cinayetten aranıyormuş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2023 10:03

Berlin’de Paskalya tatilinde Türk taksici Mustafa Akan’ı boğazından bıçaklayarak öldüren ve Kuzey Almanya’da yakalanan zanlının, daha önce de işlediği başka bir cinayetten arandığı ortaya çıktı. Katil zanlısının 24 yaşında Tunus doğumlu olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Türk taksicinin katili başka cinayetten aranıyormuş

OLAY günü Südkreuz Tren İstasyonu yakınlarından Mustafa Akan’ın kullandığı taksiye binen katil zanlısı, Grünewald ilçesine gitmek istedi. Buraya varınca arabanın içinde Mustafa Akan’ı boğazından bıçaklayacak olay yerinden kaçtı. Yaklaşık iki aydır ek iş olarak taksicilik yapan Mustafa Akan, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kamera kayıtlarından şüphelinin izini süren polis, zanlının yeniden Südkreuz Tren İstasyonu’na, buradan da trenle Almanya’nın Danimarka sınırındaki Schleswig-Holstein eyaletine gittiğini tespit etti. Burada yakalanan zanlıya kimlik tespiti yapan polis, başka bir cinayetten daha arandığını gördü. Zanlının 4 Nisan’da Belçika’da kız arkadaşını öldürdükten sonra kaçtığı belirlendi. Berlin Savcılığı’nın, Flensburg’da tutuklu bulunan zanlının Berlin’e getirilmesi için girişimde bulunduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Türk taksicinin katili başka cinayetten aranıyormuş
TAKSİLERE BAYRAKLAR ASILDI
Berlin Taksiciler Birliği, Mustafa Akan için anma töreni düzenledi. Taksiciler araçlarına yas tuttuklarını gösteren bayraklar astı. Cinema Paris’te ‘Taxi mit Madeleine’ filminin gösterimi öncesinde bir araya gelen taksiciler ve seyirciler, Mustafa Akan için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Mustafa Akan’ın ailesi için bağış kampanyası başlatılacağı duyuruldu. Öte yandan Berlin polisi, şüphelinin eşkalini ‘Süper-Recognizern’ (süper tanıyıcılar) olarak adlandırılan özel yetenekli memurlar sayesinde belirleyebildi. Bu tür yetenekli insanların, kalabalık içinde bile bir kişiyi sadece bir kez görseler dahi tanıyabildikleri kaydedildi. Hatta bu tür yeteneğe sahip kişiler, aranılan kişi maskeli ya da farklı bir saç stiline sahip olsa bile tanıyabiliyor. Almanya’da nüfusun sadece yüzde birinde bu yeteneğe sahip insanların olduğu tahmin ediliyor. Berlin polis teşkilatında bu yeteneklere sahip kaç memurun çalıştığı gizli tutuluyor. 

BAKMADAN GEÇME!