Türk Tabibler Derneği'ne ödül

Güncelleme Tarihi:

Türk Tabibler Derneğine ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2008 18:39

Alman Helga ve Edzard Reuter Vakfı, uyum ve halklar arasında anlaşma konusunda harcadığı çabalardan dolayı başkent Berlin'deki Türk Tabipler Derneğini 15 bin Euro'luk para ödülüne layık gördü.

Haberin Devamı

ELGA VE EDZARD REUTER Vakfı tarafından Essen kentinde yapılan açıklamada, bir grup Türk kökenli doktor tarafından kurulan derneğin, göçmen ailelerine Alman sağlık sisteminin tanıtımında yardımcı olduğu ve böylece bu ailelerin modern tıbbi bakım ve tedavi imkanlarından faydalanmalarına olanak sunduğu belirtildi.

Aynı şekilde 15 bin Euroluk diğer bir para ödülünün, 1995 yılından bu yana Köln Üniversitesinde profesör olarak görev yapan kültür ve eğitim bilimcisi Wolf-Dieter Bukow’a, çeşitli halk gruplarının Alman toplumuna iştiraklerini sağlama konusunda harcadığı çabalardan dolayı verileceği kaydedildi.

Essen’de 1995 yılında kurulan vakfın ödülleri, 4 Haziranda Berlin’de düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Vakfa adını veren Mercedes-Benz şirketinin eski Yönetim Kurulu Başkanı Edzard Reuter, İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya’dan kaçarak ailesiyle birlikte Türkiye’ye sığınan, savaştan sonra da Berlin’in ilk eyalet başbakanı olan Ernst Reuter’in oğlu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!