Türk STK'lar birlik olsun

Güncelleme Tarihi:

Türk STKlar birlik olsun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 17:58

Berlin’de düzenlenen sempozyumda, Avrupa’daki Türk SivilToplum Kurumlarının farklı görüşleri bir yana bırakıp, ortaksorunların çözümü için biraraya gelmeleri istendi.

Haberin Devamı

AVRUPA’daki Türk Sivil Toplum Kurumlarının (STK) farklı dünya ve politik görüşleri bir yana bırakarak yaşadıkları ülkelerdeki Türk kökenli insanların sorunlarının çözümü için biraraya gelmeleri, birlikte hareket etmeleri istendi.

UETD kısa adıyla tanınan Avrupa Türk Demokratlar Birliği öncülüğünde önceki gün Berlin’deki Türkevi’nde ‘Türk Sivil Toplum Örgütlerinin Temsil ve Hizmet kalitesi’ adı altında bir sempozyum düzenlendi.

TEMSİLDE YETERSİZİZ
Sempozyumda, STK’ların genel sorunları, ortak payda oluşturma sorunları ve Avrupa komuoyuna yönelik temsilde yetersizlikler gündeme geldi. Essen-Duisburg Üinversitesi’nden Dr. Ahmet Ünalan, Hannover Üniversitesi’nden Ahmet Wolf Aries, Frankfurt’tan Dr. Hüseyin Kurt, ATİB’den Mahmut Askar, STK’ların kendi aralarında didişmekten Almanya’da yaşayan Türk kökenli insanların gücünü sergilemekte zorlandıklarına dikkat çekti.

Berlin Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü TKM Dr. Yılmaz Bulut’un yönettiği açık oturumda başta eğitim ve işsizlik olmak üzere Türk kökenli insanların sorunlarının çözümü için STK’ların birlikte hareket etmeleri istendi.

UETD Genel Başkanı Hasan Özdoğan, Fatih Eroğlu, DİTİB Berlin’den Pınar Çetin, İslam Federasyonu Başkanı Fazlı Altın, TDU Başkanı Remzi Kaplan, TD-IHK Müdürü Suat Bakır ve MÜSIAD Berlin Başkanı Veli Karakaya, STK’ların daha iyi hizmet sunabilmeleri için profesyonel yönetime ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

GELECEK İÇİN İYİMSERİZ
Sempozyumun son bölümünde, Avrupa’daki Türklerin konumu ve geleceği de tartışıldı. Avrupa Parlamentosu eski Milletvekil Vural Öger ve Ozan Ceyhun, Berlin Eyalet Milletvekili İlkin Özışık, CDU Türk Alman Forumu Başkanı Ertan Taşkıran, Hürriyet Gazetesi Berlin Temsilcisi Ahmet Külahçı ile Zaman Gazetesi’nden Süleyman Bağ, Türk kökenlilerin toplumsal yaşamın her alanında yer almaya başladıklarına dikkat çekerek, geleceğe iyimser baktıklarının altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!