Türk standına yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Türk standına yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2011 22:39

Türkiye'nin konuk ülke olduğu Altonale Kültür Festivali kapsamında Türkiye tanıtıldı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin bu yıl konuk ülke olarak katıldığı ve bu akşam erecek olan Altonale Kültür Festivali kapsamında düzenlenen sokak festivalinde Türkiye standı açıldı.

Hamburg Eyalet Meclisi Başkanı Carola Veit, Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Altona İlçesi Belediye Başkanı Jürgen Warmke-Rose, festivalin direktörü Gerhard Fiedler, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı Murat Gürbüz, uzman yardımcısı Bilge Aydın, Hamburg Başkonsolos Yardımcısı Canan Ünal, Hamburg Eyalet Meclisi Üyesi Filiz Demirel, Hamburg Türk Toplumu (TGH) Başkanı Hüseyin Yılmaz ve Altona Belediye Meclisi Üyesi Behçet Algan, Altona ilçesindeki sokak festivalinde kurulan stantları gezerek festival hakkında bilgi aldı.

Veit ile birlikte Türkiye standını da ziyaret eden Başkonsolos Öztürk, Türkiye'nin Altonale Kültür Festivali'ne bu yıl konuk ülke olarak katılmasının gurur verici olduğunu ve başarılı bir şekilde festivali tamamladıklarını ifade ederek, festival kapsamında özellikle Almanya'da yaşayan sanatçıları programlara davet ettiklerini söyledi.

Türk toplumunun Almanya'nın bir parçası olduğunu ve hayatın her alanında Türk kökenli vatandaşların başarılı olduğunu belirten Öztürk, festivalin kültürler arası diyaloğu daha da pekiştirdiğini kaydetti.

TGH Başkanı Yılmaz da, Almanya'ya iş göçünün 50. yılının kutlandığı bu günlerde Türkiye'nin festivale konuk ülke olarak katılmasını, Türk toplumunun burada kalıcı olduğunun bir sinyali olarak gördüğünü söyledi. Önümüzdeki yıl Altona Kültür Festivali’nin konuk ülkesi İzlanda olacağı da açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!