Türk sendikacılara Almanya'da eğitim

Güncelleme Tarihi:

Türk sendikacılara Almanyada eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 10:29

Alman Gıda İşçileri Sendikası ile ortaklaşa düzenlediği uluslararası proje kapsamında Türkiye Tekgıda-İş Sendikası'nın tüm şube başkanları Almanya'da sendikacılık eğitimi gördü.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Tekgıda-İş Sendikası'nın Alman Gıda İşçileri Sendikası (NGG) ile ortak düzenlediği uluslararası proje kapsamında tüm şube başkanları Almanya'da sendikacılık eğitimi gördü. İkisi yönetici 21 kişilik Türk sendikacı heyeti Türk sendikal tarihinde bir ilk olduğu belirtilen eğitim projesi kapsamında Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Niedershausen Sendika Eğitim Merkezi'ne geldi.

Alman Gıda İşçileri Sendikası'nın (NGG) genel sekreteri Klaus Schröder tarafından verilen derslerin olumlu ve faydalı geçtiği kaydedildi. Türk TekGıda-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Akyürek, "Sendikalar Yasası'na göre gelirin yüzde 10'u sendikacılık eğitimine harcanması gerekmektedir. Alman sendikacılarla tanışmak ve Almanya'daki sendikal çalışmaları yakından görmek için karşılıklı ziyaretler le birlikte eğitim seminerleri projesi bize çok yararlı oldu. Daha iyi sendikal çalışmalar yapmak amacıyla iki ülke arasında bilgi alışverişinde bulunmak istedik. Daha önce anlaşma yaptığmız Alman Gıda İşçileri Sendikası'ndan eski genel sekreteri Klaus Jessolat İstanbul'da bizlere seminer vermişti" dedi.

İki ülke arasındaki sendikacılık farkı
Eğitim seminerinde "Almanya ve Avrupa'da sendikal haklar, AB sosyal şartı, ILO ana iş normları, kadın politikası, sendikalar açısından kadınların teşviki, sendikaların yürüttüğü lobi faaliyetleri, iş çatışması organizasyonu ve yürütülmesi, çok uluslu " konuları ele alınarak Almanya'dan bilgiler verildi.

Eğitim seminerinde iki ülke arasındaki sendikacılık bazında karşılaştırmalar yapılarak, 'Nasıl daha verimli bir sendikacılık yapılabilir?' sorusuna çözümlerde arandı. Ayrıca eğitim projesi kapsamında Niedershausen yakınlarındaki içecek su dolum tesiside ziyaret edildi, fabrikadaki işci temsilcileri ve çalışanlarla görüşülüp bilgiler alındı.

Çağın gereğine göre eğitim
Almanya'nın Frankfurt NGG merkezini ziyaret edecek olan şube başkanları, küreselleşme ve işçi deneyimlerini paylaşma, örgütlenme ve eğitim gibi konularda uluslararası tecrübeleri yerinde görme fırsatını buldular. Tekgıda-İş Genel Başkan Danışmanı Engin Ünsal, "Türk sendikacılık tarihinde ilk defa bir sendika tüm şube başkanlarını çağın gereklerine göre eğitilmek üzere yurtdışına gönderilip eğitim verildi. Almanya'dan daha çok bilgili bir şekilde dönmenin mutluluğu içindeyiz. Çok verimli bir eğitim oldu. Karşılıklı eğitim çalışmalarımız ilerki yıllarda da sürecek" dedi.

Türk Tekgıda-İş sendikası Heyeti
Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Akyürek, Genel Başkan Danışmanı Engin Ünsal'dan oluşan Türk Tekgıda İş Sendikası Şube Başkanları şu isimlerden oluştu: Ayhan Aydoğdu, Ali İhsan çil, İbrahim Ören, Ayhan Türkel, Zeki Ertürk, Yunus Durdu, Engin Öz, Arslan Şirin, Ali Bükülmez, Naim Özmen, Nuri Yılmaz, Kemal Köse, ziya Aksoy, Hüseyin Çiftçi,Fevzi Akınç, Behzat Nuhoğlu, Mustafa Yüksel, Ali Öner ve Ali Başkeser.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!