Türk sanatçının eseri korumaya alıyor! 5 milyon Sterlin...

Güncelleme Tarihi:

Türk sanatçının eseri korumaya alıyor 5 milyon Sterlin...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2023 10:10

Türk sanatçı Gülsün Erbil’in 38 yıl önce yaptığı ve İngilizler tarafından tarihi miras olarak kabul edilen Londra’daki ‘Eşitlik, Sevgi ve Barış’ adlı 100 metrekarelik mozaik eseri, bulunduğu bina yıkılacağı gerekçesiyle büyük bir operasyonla bir depoya taşınıyor. Eserin taşınması için 5 milyon Sterlin harcanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

ÇALIŞMALARI yerinde izlemek için Londra’ya gelen sanatçı Erbil, “Yeni binalar yapılınca eserim yeniden yerleştirilecek. Kaldırılacağı depoyu da benim müze olarak kullanmamı kabul ettiler. Eserim tarihi miras olarak kabul edildiğinden aynen, yeniden inşa edilecek apartman binasına monte edilecek” dedi. Erbil, Tottenham bölgesinde 1980’lerde kanlı çatışmalara sahne olan Broadwater Farm sitesine iki yıl çalışarak bu eseri yapmıştı.
Binaların yıkılma kararı verilmesinden sonra, English Heritage kurumu tarafından ‘İngiliz Mirası’ kabul edilen eser, şimdi iskeleye alınarak, parça parça sökülmeye başlandı. Eser, yapılacak yeni sitenin bahçesinde bir depoda saklanacak ve binaların inşaatı bittikten sonra (2 yıl) yeniden monte edilecek.

Türk sanatçının eseri korumaya alıyor 5 milyon Sterlin...
Türk sanatçının eseri korumaya alıyor 5 milyon Sterlin...

 

BAKMADAN GEÇME!