"Türk şahinler" gururumuz oldu

Güncelleme Tarihi:

Türk şahinler gururumuz oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2008 11:30

On yedi ülkenin iştirakiyle Almanya'da düzenlenen ELİTE 08 tatbikatına katılan askeri birliğimiz göklerdeki gurumuz oldu. Çok az ülke Hava Kuvvetinin yapabildiği harekatları başarı ile tamamlayan "Şahinler" müttefik ülkelerin takdirini topladı.

Haberin Devamı

Almanya'da düzenlenen ELİTE 08 tatbikatına Türkiye’yi temsilen katılan Albay Nezih Tünak komutasındaki hava birliğimiz bayrağımızı göklerde dalgalandırırken gurur kaynağımız oldular. Kendilerine verilen her görevi üstün başarı ve disiplin ile tamamlayan birliğimiz komutanlarından da tam not aldı.

Dünyanın en gelişmiş hava sistemlerini başarı ile kullanan ve hedeflere tam isabet kaydeden "Şahin" pilotlarımız ise bütün dikkatleri üstlerine çektiler. 17 Avrupa ülkesi ve NATO birliklerinin katılımı ile her sene düzenlenen ELİTE tatbikatlarında üye ülkeler elektronik harp sistemleri, savunma baskı unsurları ve taktiklerinin geliştirilmesi amacıyla karşılıklı eğitim ve bilgi alışverişinde bulunuyorlar.

Güven ve güç

Bu seneki tatbikata Türk hava kuvvetleri Eskişehir 1. Ana Jet Üs 111. Filo Komutanlığın’dan 3 adet F-4, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs 181. Filo komutanlığından 3 adet F-16 savaş uçağı ve İzmir Hava Teknik Okullar Uçaksavar Tabur Komutanlığından 2 adet Rapier atış ünitesi ve 101 personel ile katıldı. Rapier atış üniteleri ve 21 personel Heuberg hava üssünde konuşlandırılırken, savaş uçaklarımız ve 80 personel Almanya’nın en büyük hava üslerinden biri olan Lechfeld’de konuşlandırıldılar. Tatbikata katılan komutanlarımız dost ve müttefik ülke güçleri ile gerçekleştirilen bu ve benzeri tatbikatların birer güç gösterisi ve bilgi paylaşımı olduğunu belirttiler.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!