Türk psikoloğa ihtiyaç var

Güncelleme Tarihi:

Türk psikoloğa ihtiyaç var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2012 17:00

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu ziyaret eden Türk psikologlar, Türkçe konuşan meslektaşlarının azlığından yakındılar.

Haberin Devamı

TÜRKÇE Konuşan Psikoterapi ve Psikososyal Danışmanlık Derneği (GTP) Yöneticileri, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Psikolojik rahatsızlıkların da tıpkı bedensel hastalıklar gibi tedavi gerektirdiğini belirten GTP yöneticileri, Türklerin büyük çoğunluğunun psikolojik destek almaktan çekindiğine dikkat çektiler.

Büyükelçilik olarak her zaman Türk toplumunun yardımına hazır olduklarının altını çizen Karslıoğlu, vatandaşlarımızın yararına ortak çalışma yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, toplumun yararına çalışma yapan tüm kuruluşları imkanları dahilinde desteklemeye hazır olduklarını kaydetti.

Psikoloğa ihtiyaç var
Derneğin kuruluş amaçları ve çalışmaları hakkında bilgi veren GTP yöneticilerinden Psikolog Moritz Schelkes, Psikolog İsmail Kasapoğlu, Psikiyatrist Dr. Hatice Kadem, Eğitim ve Sağlık Bilimcisi Rıza Kavasoğlu ile Dr. İlhami Atabey derneğin 2007'de kurulduğunu belirtip, çeşitli ülke ve kentlerde bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!