Türk opera resitali büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Türk opera resitali büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2008 17:17

Türkiye'nin Viyana büyükelçiliğindeki sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen opera akşamı Türk ve Avusturyalı sanatseverler tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Haberin Devamı

Türkiye’den davet edilen sanatçılardan İstanbul Metropolitan Sanat ve Kültür Platformu Sanat yönetmeni bas Arda Aydoğan ile Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi piyanist Zeynep Yamantürk yabancı ve Türk bestekarların eserlerini başarıyla icra ederek, coşkuyla alkışlandılar.

Büyükelçiliğin tarihi balo salonunda verilen konserde opera sanatçısı bas Aydoğan, yabancı bestekarlardan Georg Friedrich Haendel, Giovanni Sattista Bononcini, Giovanni Paisello, Robert Schumann, Johannes Brahms ve İljitsch Çaykovski’nin eserlerini İtalyanca veya Almanca olarak seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde Türk bestecilerinden Ulvi Cemal Erkin’in "Hanife", "Bugün ayın ondürdü" ve İlhan Baran’ın "Ferayi" adlı halk türkülerini Türkçe olarak seslendiren Aydoğan, konuklarca uzun süre alkışlandı.

Türk ve Avusturyalı sanatseverlerin alkışlarıyla iki kez sahneye davet ettikleri Aydoğan ile piyanist Yamantürk son olarak da Yemen Türküsünü seslendirdiler. Bu eser özellikle Türk konuklardan büyük alkış aldı.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, konserden önce konuklara hitaben yaptığı kısa konuşmada, batı sanatı olarak bilinen operanın Osmanlı imparatorluğu döneminden beri Türkiye’de icra edildiğini belirterek, büyükelçilikte geçen yıl başlattığı ve hem Türk hem de Avusturyalı sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği sanat etkinliklerini gelecekte de sürdüreceğini bildirdi.

Konuklarıyla yakından ilgilenen Yenel ve eşi Serap Yıldız Yenel, konserin ardından konuklara Türk mutfağından örnekler ikram ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!