Türk öğretmenlerin Danimarka çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Türk öğretmenlerin Danimarka çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2008 12:57

Türkiye'den Fevziye Mektepleri Vakfı, Işık Okullarına bağlı 4 öğretmen, Tönder şehri lisesi ile öğretmen ve öğrenci değişimi projesi kapsamında Danimarka'ya geldi.

Haberin Devamı

FMV Özel Erenköy Işık Fen Lisesi Müdür Yardımcısı ve İngilizce Öğretmeni Hande Alkaya, İngilizce Öğretmeni İzlanda asıllı Alan Scot, Kimya Öğretmeni Serap Demirci ve Tarih Öğretmeni Kezban Kıcır, Tönder Lisesi Tarih Öğretmeni Helge Kruger eşliğinde Kopenhag’ı gezdiler. Kopenhag’da Kurtarılmış Bölge Christiania, Parlamento binası, Tarihi Borsa Binası, Kraliyet Sarayı Amelienborg.

Kraliyet Kütüphanesi ve alışveriş caddesi Stroget’i gezen heyet, Türk ve Danimarkalı öğrencilerin birlikte Rüzgar enerjisi üreten bir model yapacağını söylediler. Hande Alkaya „FMV Özel Erenköy Işık Okulları Müdürleri Danimarka ile bir işbirliği başlattılar. Bu işbirliği çerçevesinde Tönder Lisesi ile öğrenci ve öğretmen değişimi çalışmalarını başlattık. Konumuzu belirledik.

Biliyorsunuz Türkiye’de enerji Dünyada olduğu gibi çok önemli ve gittikçe önem kazanıyor. Türkiye’de Enerjinin etkin bir şekilde kullanımı konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda da Fen sınıfımızla ilk başta bir öğrenci değişimi yapılacak. Danimarka’nın güneyinde Tönder şehrinde birlikte rüzgar enerjisini kullanarak rüjgar enerjisi üreten bir model yapacaklar. Bu çalışmanın devamında tarih ve yabancı diller alanında da çalışmalarımız devam edecek'dedi.

Tönder Lisesi tarih Öğretmeni Helge Kruger, Türk öğretmenlere Kopenhag’da parlamento binası, kraliyet sarayı, kraliyat kütüphanesi gibi tarihi binalar hakkında bilgi sundu. Helge Kruger, iki okul arasında başlatılan işbirliğinin bu ilk adımından oldukça memnun kaldıklarını ve Fevziye Mektepleri Vakfı ile her alanda işbirliğini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!