Türk öğrencilere tablet bilgisayar

Güncelleme Tarihi:

Türk öğrencilere tablet bilgisayar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 13:15

Liseyi iyi dereceyle bitiren (abitur) beş Türk öğrenci Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar tarafından iPad tablet bilgisayarla ödüllendirildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’NIN Aşağı Saksonya ile Bremen Eyaleti'nde liseyi iyi dereceyle bitiren (abitur) beş Türk öğrenci Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar tarafından Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu imzalı taktir belgesi ve iPad tablet bilgisayarla ödüllendirildi.

Hannover Başkonsolosluğu tarafından başarılı Türk öğrencileri örnek göstermek amacıyla ilk kez yapılan uygulama ödül alan öğrencileri çok mutlu etti.

Başkonsolos Özçuhadar’ın makam odasında düzenlenen törene lise bitirme sınavında 1.0 ve 1.2 notu alan Sümeyya Çöktü, Gülistan Yeşilyurt, Dilara Gören Temur, Toruntay Cem Dağlı ile Orhan Yasin Yavuz katıldı.

Başkonsolos Tunca Özçuhadar, “Aşağı Saksonya ve Bremen’de 1 ve 1.2 ile abitur yapan öğrencilerimizi desteklemek, kutlamak ve ödüllendirmek üzere başkonsolosluğumuzda bugün bir tören düzenledik. Bundan sonrada başarılı olan öğrencilerimizi bu şekilde ödüllendirmeye, desteklemeye devam edeceğiz” diye açıklama yaptı.

Alman devleti vermedi ama Türkiye unutmadı
Abitur’u 1.0 ile tamamlayan Orhan Yasin Yavuz, “Tıp tahsili yapacağım” dedi. Sümeyye Çöktü ise “Çok onurlandım, çok gurur verici birşey. Bu da çabalarımızın boşa gitmediğini ve değdiğini gösteriyor. Destek görmek çok güzel birşey” diye konuştu.

Verilen hediyenin ayrı bir anlamı olduğunu anlatan Gülistan Yeşilyurt’da, “Çok gururlandım. Burada bulunmak bizim için büyük bir onur. Burada okuyan Türk çocuklarına iyi bir örnek olduğumdan dolayı çok gurur duyorum. Emeklerimizin karşılığı olarak bize İPad 3 verildi”dedi.

Dilara Gören Temur ise “Sonuçta tüm başarıları kendimiz için elde ettik. Konsolosluğun bizi düşünüp onurlandırması çok güzel” diye duygularını dile getirdi.

Herşey için yetkililere teşekkür eden Toruntay Cem Dağlı’da “Abitur’umu Hannover’de yaptım. Tıbbı kazandım. Konsolosluğun bize verdiği başarı belgesi ve hediye için çok teşekkür ederim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!