Türk mutfağı Berlin’in bir parçası

Güncelleme Tarihi:

Türk mutfağı Berlin’in bir parçası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 16:29

Yeşiller Eşbaşkanı Özdemir, Yeşil Hafta Fuarı’ndaki Türk standını ziyaret edip, ‘höşmerim’tatlısı pişirdi. Özdemir, Tük mutfağının Berlin’in bir parçası olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Uluslararası Berlin Yeşil Hafta Fuarı’nda Türk standını ziyaret etti. Özdemir, ödüllü şef aşçı Mehmet Yalçınkaya ve Ceyda Baza ile birlikte Anadolu mutfağının vazgeçilmez 16’ncı yüzyıl tatlısı höşmerim’i kendi elleriyle pişirdi.

Türk mutfağı olmadan Berlin’in düşünülemeyeceğini belirten Özdemir, “Çok kültürlülüğün simgesi olma özelliğini taşıyan Berlin standında, Türk mutfak kültürünün yer alması önemlidir. Türk mutfağı başkentin bir parçası olma özelliğinin yanı sıra çeşitlilik ve lezzet bakımından zenginlik hazinesidir” dedi. Özdemir, fuarda Türk mutfağından örnekler sunan genç girişimciler Seçkin ve Hülya Gülseçkin’i kutladı.

Sağlıklı beslenme

Türk ürünlerini sergileyen Baktat Berlin sorumlusu Şenol Polat ve Berlin’de sekiz süpermarketi bulunan Eurogıda’nın ikinci kuşak sahiplerinden Önder İrgi’den bilgi alan Özdemir, doğum yeri olan Baden Württenberg Eyaleti’ne ait standı gezdi. Ayrıca doğal ürünlerin sergilendiği bölümleri gezen ve yetkililerden bilgi alan Özdemir, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!