Türk mimarların onur gecesi

Güncelleme Tarihi:

Türk mimarların onur gecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2010 17:46

İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali’nde (WAF), "DDB OFİS" adlı projesiyle "Yeni ve Eski" dalında Türk mimarlar Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar, 1. seçilerek büyük bir başarı elde ettiler.

Haberin Devamı

Dünyadaki önemli mimari eserleri tanıtan ve bu eserleri yaratan mimarları bir araya getiren WAF’ta "Yeni ve Eski" dalında 16 finalistten biri olan Erginoğlu ve Çalışlar Mimarlık İnşaat Ticaret ve Turizm Limited Şirketi, "DDB Ofis" adlı projesiyle 1. seçildi. İstanbul Kasımpaşa’da yaklaşık 3 bin metrekarelik eski bir tuz ambarının ofis binasına dönüştürülmesi olan, 3 milyon 200 bin dolar bütçeli "DDB Ofis" projesini ve inşaatını yaklaşık 8 aylık bir sürede gerçekleştiren Erginoğlu ve Çalışlar, yaptığı açıklamada, tarihi binayı kabuk olarak doğru korudukları ve farklı noktalarda bina içindeki katmanlaşmayı güzel ve iyi organize ettikleri için ödülü kazandıklarını söyledi.

Projenin inşaatının 6 ay gibi kısa bir sürede bittiğini ve ödülün verilmesinde bunun da önemli bir etken olduğunu vurgulayan Hasan Çalışlar, "Yurt dışında normalde bu tip bütçeli, az zamanlı projelerde çok fazla iş yapılamadığını görüyoruz. Bizden sonra sunulan benzer bir proje inanılmaz rafineri ve hoştu ama 7 yılda bitmişti. Biz 7 aydan az sürede yaptık. Dünya çapında bir ödül ama aslında Türk mimarlığına ve onun gelişmiş olmasına verilmiş bir ödül olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Diğer Türk mimar Kerem Erginoğlu da aynı proje ile Türkiye’de ulusal mimarlık ödülü de aldıklarını belirterek, "Bu ödül, ikinci bir kanıt oldu. Bu ödül umarım, Türk mimarlar için de geleceğe yönelik bir açılıma sebep olacaktır. Bu aslında Şampiyonlar Ligi’nde alınmış bir kupadır. Yani, Türk mimarları için seviyenin yükselmesi açısından çok önemli bir ödül" dedi. Festivalde Türkiye’den çok sayıda mimarın finalistler arasına girdiğine değinen Erginoğlu, Türk mimarların genel olarak bir yere gelmiş olduğunu görmenin mutluluk verici olduğunu ifade etti.

İlk defa WAF gibi büyük bir organizasyona katılan Çalışlar ve Erginoğlu, aldıkları ödülden dolayı hem şaşırdıklarını hem de büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Türk mimarlar yarın yapılacak törenle ödüllerini alacaklar. WAF, toplam 16 dalda 1. seçerken, bunların arasında toplam 14 Türk projesinin finalist olarak yarıştı. "Yeni ve Eski" dalında 1. seçilen Çalışlar ve Erginoğlu ayrıca, 2 farklı dalda daha finalist olarak yarıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!