Türk marketine silahlı soygun girişimi

Güncelleme Tarihi:

Türk marketine silahlı soygun girişimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 00:43

İngiltere’de silahlı bir soyguncu, gözüne kestirdiği Türk marketini soymak istedi, ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Kasiyere silahını kaptıran genç soyguncu, kaçmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Olay yerine gelen polislere silahı kendi eliyle teslim eden Tacim Sazdilli, “Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler arasından soyguncunun fotoğrafını alan polis dedektifleri, araçlarına gittiler. Polisler 10 dakika sonra, ‘Soyguncuyu yakaladık’ şeklinde açıklamada bulundu” dedi.

Türk marketine silahlı soygun girişimi

Market sahibi Tacim Sazdilli


‘KIZ İSTEMEYE GİTTİK’

İlginç olay, geçtiğimiz cumartesi gecesi saat 23.40 sularında Londra’dan yaklaşık 1
Türk marketine silahlı soygun girişimi
saat mesafedeki Hertfordshire bölgesindeki Elstree kasabasında meydana geldi. Aynı saatlerde, oğluna kız istemek için misafirlikte bulunduklarını ifade eden 4 yıllık market işletmecisi Tacim Sazdilli, konuyle ilgili Hürriyet’te şöyle konuştu;
“Kız isteme dönüşü marketime uğrayıp, kasiyerimle birlikte dükkanı kapatıp eve geldim. Ertesi gün saat 14.00 sularında markete gittiğimde, Iraklı kasiyerim, altta yer alan karton kutu içerisinden bir silah çıkardı ve ‘Dün gece soyguncunun elinden aldım’ dedi. Gece geldiğimde ‘niye söylemedin?’ şeklindeki soruma da, ‘Sizin en mutlu gününüzdü, üzülmenizi istemedim’ diye, yanıt verdi” dedi.



Hemen polisi aradığını ifade eden Sazdilli, gelen dedektif polislerin bile şaşırdığını söyledi. Sazdilli, “Olayın geç intikal edilmesi karşında kasiyerin, ‘aynı yanıtı’ vermesinin ise polisler tarafından makul görüldüğünü” dile getirdi.

Türk marketine silahlı soygun girişimi


SİLAH CANLI HEDEFE DOĞRULDU

Kamera görüntülerinden silahlı soyguncunun fotoğrafını alan polislerin, “10 dakika sonra, zanlının yakalandığı” şeklinde açıklama yaptıklarını da sözlerini ekleyen Sazdilli, “Adı açıklanmayan zanlı nöbetçi savcılık tarafından tutuklanmış” dedi.

Kasiyer Hunar Mohammed’te, soyguncuya karşı bu tür tepki vermesinin normal olduğunu ifade etti. Irak’ta, yaşam gereği silahların hiç de yabancı olmadığını kaydeden Mohammed, "Silah hiç bir zaman canlı bir hedefe yöneltilmemeli. Gaspçı, sigara ve alkollü içki aldı. Hesabı ödeyecek diye beklerken, ceketinin içinden çıkardığı silah ile tehdit edip, kasadaki paraları da istedi. Dayanamadım, silahı elinden aldım. Hiç beklemediği bir direnişle karşılaşan soyguncu çareyi kaçmakta buldu” şeklinde konuştu.

Böyle bir olay nedeniyle devletten ‘tazminat’ almayacağını da kaydeden Mohammed, “Bir başkasının talihsizliğinden yararlanıp, kazanç elde etmek bir Müslümana yakışmaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!