Türk kökenli Belçikalı siyasetçi Emir Kır'dan terör açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Türk kökenli Belçikalı siyasetçi Emir Kırdan terör açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 13:23

Belçika'nın Brüksel kenti Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel’de yaşanan saldırıda yaralananlar hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Türk kökenli Belçikalı siyasetçi Emir Kır yaptığı açıklamada, "İstanbul, Ankara, Brüksel, Paris aynı mücadele. Hiçbir siyasi mücadelenin masum insanların ölümüne sebep olmaması lazım. Türklerin terörden çektiklerini çok iyi biliyorum. 30 yıldan fazla terörden çektikleri bir gerçek. Artık dünyada ciddi bir dayanışma lazım. Teröre karşı herkesin el ele vermesi gerekiyor. Bugün Beşiktaş Belediye Başkanı’ndan taziye mesajı aldım. Bütün Türk yetkililere teşekkür ediyorum. Brüksel ile dayanışma örneği gösteriyorlar. Umarım Avrupa, gelecekte Türkiye ile daha fazla dayanışma içinde olur" dedi.

'ÖLÜ SAYISI ÇOK FAZLA'

Belediye Başkanı Kır, sözlerine şöyle devam etti:
"200’ün üzerinde yaralı var. Bunların aralarında ağır yaralılar da var. Ölü sayısı 31’e çıktı. Saldırıda bir Türk vatandaşı da yaralandı. Kendisi temizlik işlerinde çalışan bir kardeşimiz. Eşi de orada çalışıyordu. Eşinin başına bir şey gelmedi ama hafif yaralandı. Belki Fransa’daki terör olayı kadar olmadı ama 31 ölü çok. Ölü sayısı Ankara’da hayatını kaybedenlerin sayısına hemen hemen ulaştı."

Haberin Devamı

Öte yandan, havalimanındaki patlamada yaralanan Türk'ün taburcu edildiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!