Türk kiracıyı evden çıkarma operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Türk kiracıyı evden çıkarma operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2013 17:32

Berlin Kreuzberg’de yaşayan Ali Gülbol, kiracı olarak oturduğu daireden ‘polis operasyonu’yla çıkarıldı. MilletvekilleriHakan Taş ve Turgut Altuğ’un da aralarında bulunduğu 500 kişinin direnişi de tahliyeyi engelleyemedi.

Haberin Devamı

BERLİNLİ Ali Gülbol, 21 yıl oturduğu binadan polis zoruyla çıkarıldı. Dört çocuğuyla birlikte kaldığı evin kira borcunu gecikmeli yatırdığı için icra yoluyla evden çıkarılan Gülbol, aynı binada yaşayan babasının evine sığındı.

Gülbol Ailesi, yaklaşık iki ay önce de polis ve icra zoruyla çıkarılmak istenmiş, kalabalığın direnmesi sonucu icra memuru ve polis işlem yapamadan geri dönmüştü.

POLİS MONTUYLA GİRDİ
Ali Gülbol’un icra ve polis zoruyla evden çıkarılacağının duyurulması üzerine dün sabah saat 07.00’den itibaren aralarında Berlin milletvekilleri Hakan Taş ve Turgut Altuğ’un da bulunduğu 500 kişi evin önünde toplandı.

Polis, kalabalığın toplanacağı haberini önceden alınca, daha erken davranıp arka kapıdan binaya girerek güvenlik önlemi aldı. İcra memuru da polis montu giyerek arka taraftan eve girerek çıkış işlemleri için gerekli prosedürleri yerine getirdi.

İcra memurunun işlemleri başlattığı haberi kapıda bekleyen kalabalığa ulaşınca, göstericiler binaya girmek istedi. Polis aralarında milletvekilleri Taş ve Altuğ’un da bulunduğu kalabalıktan hiç kimseyi binaya sokmadı.

BABASINA TAŞINDI
İcra ve polis zoruyla ailenin evden çıkarılmasına milletvekilleri Taş ve Altuğ sert tepki gösterdi. Taş,

“Kiracılara yönelik baskılar sürüyor. Özellikle dar gelirli kiracıları Kreuzberg’den çıkarmak sistematik bir hal aldı” derken Altuğ da bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getirerek, durumu meclise taşıyacağını söyledi.

Ali Gülbol, “Bu kadar polisle beni ve çocuklarımı evden çıkarmalarını kabullenemiyorum. Bize terörist muamelesi yaptılar. Kış günü yapılan zulümdür” diye konuştu.

NEDEN ÇIKARILDI
KREUZBERG’deki evinde 21 yıldır kiracı olarak yaşayan Ali Gülbol’un evden çıkarılma serüveni, evin satılmasıyla başladı.

İlk ev sahibiyle, evin içinde yaptığı tamiratın kiradan düşürüleceği anlaşması yapan Gülbol, evde yaptığı 20 bin Euro’luk harcamayı kiradan düşürdü. Yeni ev sahibi ise Gülbol’un yaptığı harcamayı kiradan tahsil edilmesini kabul etmedi. Gülbol, tüm uyarılara rağmen parayı yatırmayınca mahkemelik oldu. Eski ev sahibi mahkemede lehte ifade vermesine rağmen Gülbol davayı kaybetti. İstenilen para gecikmeli yatırıldığı için ev sahibi tahliye davası açtı. Bu davayı da kaybeden Gülbol, zorla evden çıkarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!