Türk karşıtı Hollandalıların bile tercihi oldu

Güncelleme Tarihi:

Türk karşıtı Hollandalıların bile tercihi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2012 16:50

Corendon Grup Finans Koordinatörü Melik Yetim, ”Corendon’un Hollanda merkezli havayolu firması Dutch Airlines, KLM ve Transavia’nın satılmasıyla ülkenin tek yerli firması haline gelirken, Türk karşıtı Hollandalıların bile tercihi oldu” dedi.

Haberin Devamı

Yetim düzenlediği basın toplantısında, Corendon Dutch Airlines’ın Hollanda’nın tek yerli havayolu şirketi olduğu belirterek, grubun 2011 yılında cirosunun 372 milyon avro olduğunu, 2012 yılında ise hedeflerinin grup cirosunu 509 milyon euroya ulaştırmak olduğunu kaydetti.

Corendon Hava yolları’nın 2004 yılında havayolu taşımacılığı yapmak üzere Atilay Uslu ve Yıldıray Karaer ortaklığı ile kurulduğun anlatan Yetim, Corendon Airlines’ın dışında Hollanda merkezli Corendon Dutch Airlines’ı da uçuşlarına başladığını ifade etti. Corendon Dutch Airlines’ın, KLM ve Transavia’nın Air France’a satılması ile Hollanda’nın tek yerli havayolu şirketi haline geldiğini vurgulayan Yetim, şunları söyledi: ”Corendon Airlines’ın filosunda 8 uçak, Corendon Dutch Airlines’ın filosunda da 2 uçak bulunuyor. Hollanda ve Belçika’dan 31 havaalanına uçuyoruz. Corendon Dutch Airlines Mısır, Tunus, Fas, Yunanistan, Bulgaristan, Portekiz, Makedonya gibi hatlara Hollanda merkezli olarak uçuyor. Son olarak Gambiya uçuşlarına başladık. Türkiye karşıtları bile bizi tercih ediyor. Corendon Airlines ile de Avrupa’dan Türkiye’ye yönelik Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir gibi turistik destinasyonlara uçuyoruz.

Bunun yanı sıra Hollanda, Almanya ve Belçika’da yaşayan Türk vatandaşlarını Konya, Kayseri, Ankara, Elazığ ve Sivas gibi Anadolu şehirlerine ve Antalya üzerinden Kuzey Kıbrıs’a taşıyoruz.” Yetim, Corendon’un Hollanda merkezli havayolu firması Dutch Airlines, KLM ve Transavia’nın satılmasıyla ülkenin tek yerli firması haline gelirken, Türk karşıtı Hollandalıların bile tercihi olduğunu kaydetti.

”2013’te Hollanda’nın en büyük ikinci tur operatörü olmak istiyoruz”-

Corendon isminin bilinirliğini artırmak için gerek tur operatörlüğü hizmetlerini gerekse havayolu taşımacılık hizmetleri tek bir marka altında yürüttüklerine dikkat çeken Yetim, 2013 yılında Hollanda’nın en büyük ikinci tur operatörü olmak istediklerini dile getirdi. Yetim, Türkiye turizmini çeşitlendirmek için, sanatçı grupları, briç ve tenis grupları, futbol grupları oluşturduklarını bildirerek, ağırlığı kışın olmak üzere yılda 5-6 bin civarında golf turisti getirdiklerini ve Avrupalı profesyonel bisikletçileri Türkiye’ye getirip kışın Türkiye’de tur imkanları sunduklarını anlattı.

Kamp dönemlerinde yılda 40-50 takımın Türkiye’de kamp yaptığını anımsatan Yetim, ”Hollandalı yerel artistleri fun clup’leri ile birlikte Türkiye’ye getiriyoruz. Diyaliz hastaları bizimle hem tatil yapıyor hem de tedavi oluyorlar. Zenginler ve çocuklu aileler için özel destinasyonlarımız var. Bu şekilde yılda ortalama 400 bin Hollandalı turisti Türkiye’ye getiriyoruz” dedi.

”Geçen yılki hedefi tutturursak, büyük başarı...”

Yetim, Bodrum’da villa yapıp, Hollandalı turistlere sattıklarını ifade ederek, 2004 yılında otelciliğe el atan Corendon’un, Finike’de 297 odalı 5 yıldızlı Presa di Finica Hotel’i işlettiğini belirtti. Hollanda merkezli Corendon Estate ile de Türkiye’deki ilk projesine Bodrum’da başladıklarını dile getiren Yetim, inşa ettiği villaları 5 yıl kira garantisi ile Hollandalı ve Belçikalılara sattıklarını, villa sahiplerine yılda iki defa tatil opsiyonu sunulduğunu söyledi.

Yetim, Corendon pazar lideri olduğu Makedonya’da da otel projesi üzerinde çalıştığını dile getirerek, ”Geçen yılki hedefi tutturursak bizim için büyük başarı olur” dedi. 2011’de yaşanan Arap Baharı ve Avrupa’daki ekonomik kriz sebebiyle Hollanda’da 17 tur operatörünün iflas ettiğini açıklayan Yetim, Hollanda’nın 11 Türk operatörünü garanti fonuna aldığını söyledi.

Prestij kaybına neden olan bu uygulamaya Corendon’un girmediğini anlatan Yetim, ”Şu anda Hollanda’da tüm turizm pazarında 2,8 milyon insan seyahat ediyor. Kriz sebebiyle bu yıl yüzde 20 civarında bir düşüş olacağı öngörülüyor. Bu da gösteriyor ki aslında bizim Türkiye’yi 2011 seviyesinde tutabilmemiz büyük bir başarı...” dedi.

Bu arada 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü etkinlikleri kapsamında, Türk ve Hollandalı gazetecilerden oluşan takım ile Ajax’lı eski futbolcuların oluşturduğu takım maç yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!