Türk karı-koca felaketi önledi

Güncelleme Tarihi:

Türk karı-koca felaketi önledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 13:58

Köln'ün Mülheim Semti'nde Türkler'in oturduğu binada sabaha karşı çıkan yangın erken fark edilince olası bir felaket önlendi. Binada oturan Tülay ve Süleyman Şensoy çifti, komşularını uyandırarak dumandan zehirlenmelerini önledi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Köln kentinin Mülheim semtinde 4'ü Türk 12 ailenin yaşadığı bir binada önceki gün sabaha karşı çıkan yangın erken fark edilince olası bir felaket önlendi. Sabaha karşı 5.20'de uyanarak alt katlarındaki dairede başlayan yangını fark eden Uşaklı Tülay (40) ve Süleyman (42) Paksoy çifti komşularını uyandırarak dumandan zehirlenmelerini önledi. Yangının Nesrin ve Selami Özdemir'in yaşadığı dairenin mutfağından çıktığı anlaşılırken, yangının çıkış nedeni bilir kişi tarafından inceleniyor. Yangınında yaşadıkları daire tamamen yanan 3 çocuklu Özdemir ailesi akrabalarına taşındı.

Kapıyı kırdılar

Yangını ilk fark edip büyük bir facianın yaşanmasına engel olan Tülay Paksoy, alt kattaki dairenin yandığını fark ettikleri an hemen itfaiyeyi aradıklarını belirterek, "Daha sonra alt daireye koşarak komşumuzun zilini çaldık. Ama uyanmadılar. Dairede üç çocuk beş kişi vardı. Uyandırmasak hepsi dumandan zehirlenebilirdi. Bunun üzerine eşimle itfaiyeyi beklemeden kapıyı kırdık. Kapıyı kırınca içerden yoğun duman çıktı. Aileyi uyandırıp dışarı çıkardık. Daha sonra eşim ve ben tüm dairelerin kapılarına vurduk zillerine bastık ve herkesin bahçeye kaçmasını sağladık. İtfaiye çok hızlı geldi. Yanan daire ve en üst kattakiler itfaiye merdivenleri ile tahliye edildi. O an tam bir korku ve panik havası yaşanıyordu. Yaşadığımız korkuyu tarif etmek mümkün değil. O an gerek bizim ve çocuklarımızın gerekse komşularımızın hayatı sona erebilirdi.'

Can kaybı olmaması sevindirici

Süleyman Paksoy, bir süre komşularında kalacaklarını belirterek, 'Yangının çıktığı alt kattaki daire tamamen, bizimle birlikte birkaç daire ise kısmen yandı. Zaten duman ve is tüm eşyalarımızı kullanılamaz hale getirdi. Yangında büyük maddi hasar olmasına rağmen can kaybı ya da yaralı olmaması en büyük tesellimiz' şeklinde konuştu. Paksoy ailesi ayrıca yanan eşyalarından çok balkonlarında yuva yapmış olan 5 kuşun yanmasına üzüldüklerini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!