Türk işçiye ait otomobilin, Alman plakasını çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Türk işçiye ait otomobilin, Alman plakasını çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2015 00:00

Almanya'dan yaz tatilini geçirmek için memleketi Edirne’ye gelen Türk işçi Celal Yıldırım’ın otomobilinin arka plakası çalındı. Yıldırım, Alman plakalı bu otomobiliyle gümrükten geçmesinin zor olduğunu belirterek, plakayı çalana geri getirmesi çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Almanya’nın Stutgartt kentinde bir fabrikada işçi olarak çalışan evli 29 yaşındaki Celal Yıldırım, 3 haftalık yaz tatilini eşi ve çocuğuyla Çavuşbey Mahallesi’nde baba evinde geçirmek için Edirne’ye geldi.

Edirne’de tatilinin bitirip Almanya’daki işine dönüş için sabah erken saatlerinde yola çıkma planı yapan Celal Yıldırım, RW NC 880 pakalı otomobilinin arka plakasının yerinde olmadığını fark etti. Araç etrafında plakanın düşmüş olmasından şüphelenen Celal Yıldırım, bir süre plakayı arayıp bulamayınca polisi aradı.

PLAKANIN ÇALINMA ANI KAMERALARA YANSIDI

Olay yerine gelen polis çevredeki iş yerlerinin kameralarını inceledi. Kısa süreli araştırmanın ardından polis kameralardan plakanın çalınma anını tespit etti. Kameralarda 3 kişinin yolda giderken otomobilin yanından geçmelerinin ardından, aralarından birinin tekrar geri dönüp arka cebinden çıkardığı aletle plakayı yerinden söküp alma anı saniye saniye kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

Türkiye’de tatillerinin bitmesinin ardından yola çıkmak için otomobilin yanına geldiğinde plakasının çalındığı görüp çok şaşırdığını plakası olmadan yola çıktığında sınır kapılarından geçişlerde sorun yaşayacağından dolayı korktuğunu anlatan Celal Yıldırım, "Otomobil plakasını neden aldıklarını bilemiyorum, çok şaşırdım. Plakayı kim ne yapar anlamış değilim. İzin günüm bitti bugün yola çıkacaktık, yaşanan olaydan dolayı bugün yola çıkamıyoruz. Benim 2 gün içinde iş başı yapmam gerekiyor. İş başı yapmadığım taktirde iş yerinden kovulma riskim var. Plakayı alan kişiden rica ediyorum plakamı geri getirsin. Kendisinden şikayetçi olmayacağım"dedi.

Polis plaka hırsızlarını yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BAKMADAN GEÇME!