‘Türk iş gücünün Bavyera ekonomisine katkısı büyük’

Güncelleme Tarihi:

‘Türk iş gücünün Bavyera ekonomisine katkısı büyük’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2024 12:04

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Münih’te Bavyera eyaleti Dışişleri ve Uluslararası İlişkiler Bakanı Eric Beisswenger’in şerefine verdiği yemekli davette, Türkiye ile Bavyera arasındaki ekonomik, siyasi ve sosyal konularda görüş alışverişi yaptı.

Haberin Devamı

MÜNİH Başkonsolosu Süalp Erdoğan, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci ile Münih Ekonomi ve Ticaret Ataşeleri Recep Aslan ve Ali Bayraktar’ın da katıldıkları davette Bavyera Sanayi ve Ticaret Odası yönetiminden Stefanie Spinner-König, Linde ve Wacker Kimya Konseyleri Başkanlarıyla, Arcora Int. Ltd. Başkanı Sami Memili, Bardan Global Logistik Yönetim Müdürü Aykan Celdik, BMF Grubu ortak yöneticisi Dr. Philipp von Waldenfels ve Bavyera Türk Toplumu Derneği Başkanı Prof. Dr. Vural Ünlü de vardı.

‘Türk iş gücünün Bavyera ekonomisine katkısı büyük’

TÜRKİYE’YE DESTEK BEKLİYORUZ
Bavyera Eyaleti Dışişleri ve Uluslararası İlişkiler Bakanı Eric Beisswenger, Büyükelçi Şen’i selamlama konuşmasında, Türkiye ile ekonomik bağlara değinirken, 60 yıl önce davetle gelen Türk iş gücünün Bavyera ekonomisine verdiği katkıyla bugün toplumun ayrılmaz parçası olarak Bavyera’da 200 binin üzerinde yerleşik nüfus olduğunu ve iki ülke arasında köprü oluşturduğunu vurguladı. Büyükelçi Başar Şen de Türkiye’nin AB yolunda devamlı kararlılığını vurgularken Bavyera olarak esasen Avrupa’nın bir parçası olan Türkiye’ye destek beklediklerini belirtti. Karadeniz’de, Doğu Akdeniz’de NATO ortağı olarak yürütülen iş birliği konusuna değinen Büyükelçi Şen, Türkiye’nin güvenilir bir partner olarak yakın doğu ülkeleriyle de ilişkileri dolayısıyla Almanya’ya ekonomi ve siyasi anlamda destek sağlayabileceği şeklinde görüş belirtti. Davet sahibi Bakan Beissiwenger ile TC Büyükkelçisi Şen arasında karşılıklı hediye verilmesi sonrası heyetler arası toplantı sona erdi.

Haberin Devamı

‘Türk iş gücünün Bavyera ekonomisine katkısı büyük’

BAKMADAN GEÇME!