Türk güzeller yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Türk güzeller yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2011 21:22

Miss Turkuaz Germany Güzellik Yarışması Finali'nde 22 yaşındaki Berna Keklikler birinci gelerek “Miss Turkuaz Germany 2011” unvanını elde etti. Yarışmada 21 yaşındaki Duisburglu Burcu Aran ikinci olurken, Hannover'den 20 yaşındaki Mine Mona Khalil üçüncü seçildi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Köln kentinde bu yıl ikincisi düzenlenen Miss Turkuaz Germany Güzellik Yarışması Finali'nde 22 yaşındaki Berna Keklikler, birinci gelerek “Miss Turkuaz Germany 2011” unvanını elde etti. Toplam 19 güzelin katıldığı finalde 21 yaşındaki Duisburglu Burcu Aran ikinci olurken, Hannover'den 20 yaşındaki Mine Mona Khalil üçüncü seçildi. Yarışmanın birincisi Gelsenkirchenli Berna Keklikler'e tacını geçen yılın Miss Turkuaz güzeli ve aynı zamanda Miss Deutschland 2010 ikincisi Zeynep Uğur taktı. Hayaline ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Berna Keklikler duygularını şöyle ifade etti: “Herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün benim için mutlu bir gece. Mutluluğumu ifade edebilmek için ne söyleyebileceğimi bilemiyorum” dedi. Berna Keklikler elde ettiği bu başarıyla Miss Deutschland 2011 Güzellik Yarışması'na doğrudan katılma hakkı elde etti. Berna Keklikler Gelsenkirchen Meslek Yüksek Okulu'nda ekonomi okumak istiyor.

JÜRİ ZORLANDI
Deutsche Welle Türkçe Servisi Şefi Baha Güngör, AY Yapım'ın Sahibi Kerem Çatay, C3 Friseure'nin sahibi Türkay Yegenoğlu, Almanya Türk Toplumu (ATT) Başkanı Kenan Kolat, Miss Deutschland 2010 İkincisi Zeynep Uğur, MGOKomitee Miss Deutschland Detlef Tursies, Miss Intercontinental 2010 Maydelise Columna, Estetik Cerrah Dr. Yaşar Sarıgül, Gloria Giants Düsseldorf Koçu Murat Didin, Organizatör Deniz Ziya Temeltaş, Sanatçı Muhabbet ve Manken Şebnem Schaefer'den oluşan jüri güzeller arasında seçim yaparken zorlandı.

İLGİ ARTIYOR
Final sonrasında yarışmayı değerlendiren Miss Turkuaz Germany'nin Organizatörü Yıldıray Cengiz, “Genelde böyle yarışmalar kendi aramızda kalıyor. Türkler geliyor, Türkler izliyor. Ancak bugün izleyiciler arasında hem Almanlar vardı, hem de Alman medyası yakından takip etti. Finali izlemeye gelenlerin sayısında üç kat artış var. Bu sefer finali Tanzbrunnen gibi muhteşem bir mekanda gerçekleştirdik. İşte 'uyuma en güzel örnek'. Almanlar ve Türkler bir aradaydı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!