Türk günü

Güncelleme Tarihi:

Türk günü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2011 12:18

Nürnberg’de devam eden Halk ve Bahar Bayramı'nda bu yıl ilk kez Türk Günü de düzenlendi. Lunapark Türk bayrakları ile süslenirken folklor ve oryantal gösteriler geceye renk kattı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Nürnberg kentinde 67 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Halk ve Bahar Bayramı'nda bu yıl ilk kez "Türk Günü" de yapıldı. Nürnberg Büyükşehir Belediyesi ile Güney Almanya Seyahat Eden Şovmenler Derneği, Türkler'in Almanya'ya göçünün 50. yılında bir jest yapmış oldular. Özel gün nedeniyle 100 bin metrekareye dağılan 140 işletme Türk bayrakları ile donandı. Halk oyunları ve oryantal gösterilerinin yanı sıra, Türk orkestraları bira çadırlarında bütün gün ve gece müzik yaptı.

KARADENİZ HAVASI ESTİ
Türk Günü saat 18.00’de Nürnberg Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Arif Taşdelen’in açış konuşması ile başladı. Taşdelen, belediye olarak ilk kez böyle bir etkinlik düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Daha sonra Ekrem Aydoğan yönetimindeki Nürnberg Türk Folklor Ekibi gösteri yaptı. Folklorcular geceyarısına kadar toplam beş kez sahne alarak Karadeniz oyunlarını sergilediler ve bol alkış aldılar. Bayern caddesindeki ana giriş kapısının önündeki gösteride Enusa Oryantal Dans okulunun usta dansçılarının gösterisi hayranlıkla izlendi. Halı üzerinde gerçekleştirilen dansta Uçan Halı canlandırıldı.

ŞARKILARLA EĞLENDİLER
Beş bin kişilik Oxenzelt çadırında Groovistanbul orkestrası ve ünlü şovmen Neco şarkıları ile herkesi coştururken Ertan Can ve Milenyim Orkestrası Hax’ın Libermann çadırında sahne aldı. Nürnberg Başkonolosu Ece Öztürk Çil, Antalya-Nürnberg Kardeş Şehir İn-San Derneği Başkanı Rıza Özlek, İşadamları Derneği Başkanı Emre Hızlı ile birçok dernek temsilcileri bayramda onur konuğu olarak hazır bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!