Türk gencini anma yeri yakıldı

Güncelleme Tarihi:

Türk gencini anma yeri yakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2015 09:21

Almanya’da geçirdiği kazada hayatını kaybeden Türk genci Cem Aykır için arkadaşları tarafından hazırlanan anma yeri, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakıldı.

Haberin Devamı

Cem Aykır (19), 19 Haziran’da Pforzheim kenti yakınlarındaki Mühlacker kasabasında meydana gelen kazada yaşamını yitirmişti. Cem’in ölümünden sonra arkadaşları Cem’i anmak ve yaşatmak için kaza yerine yaptıkları anma yeri, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yakıldı.

"BU YAPTIKLARI ETİK DEĞİL"
Olayı duyan Cem’in ailesi ve arkadaşları olay yerine gelerek tepkilerini dile getirdi. Ölen gencin babası Mehdi Aykır, "Ölen oğlum için arkadaşları onun anısını yaşatmak ve anmak için burayı gerekli izinleri alarak yaptılar. Gençler buraya sembol olarak araba jantı ve ağaçlar, taşlarla güzel bir yer yaptılar. Zaman zaman buraya çiçek bırakıyorlar. Alman arkadaşları mum yakıyor ve dua ediyorlardı. Bilmediğimiz bir nedenle burayı gece yarısı yakmışlar. Bunu yapanların bizlere saygısı olmayabilir, ama etik olmadığını söylüyoruz. Hiçbir insanın taşları, toprağı, çiçekleri yakılmaması gerekir. Bunu yapan kişilerin bizlerin varlığına da yokluğuna da ve de kaybedilen değerler de saygı göstermeliler. Umarız polis en kısa zamanda suçluları yakalar ve adalet önüne çıkarır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!